Thursday, December 01, 2005

ΕΝΑΣ ΙΔΙΟΤΥΠΟΣ «ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ»

Image Hosted by ImageShack.us

Aνάλογο του «ρατσισμού» στα θέματα υγείας είναι ο φόβος (φοβία;) μήπως προσβληθούμε από ενδεχόμενη μολυσματική νόσο του πλησίον μας. Είναι
ένας «ιδιότυπος ρατσισμός» που ο Μιχάλης Μητσός στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ χαρακτήρισε ως «δικτατορία της υγείας».
http://ta-nea.dolnet.gr/print_article.php?e=A&f=18196&m=N45&aa=2
Γράφει σχετικά:
«αισθανόμαστε πως ο καθένας από μας είναι μια ανθρώπινη βόμβα, ικανός να σκοτώσει τον διπλανό του επειδή καπνίζει ή επειδή μπορεί να του μεταδώσει διάφορες ασθένειες».

Aνθρωποι ξεσηκώνονται κατά της ίδρυσης και λειτουργίας «θεραπευτικών κοινοτήτων» στη γειτονιά τους με αποτέλεσμα νεαρά παιδιά να περιμένουν για πολλούς μήνες την ένταξή τους.

Αποκλείονται και περιθωριοποιούνται άτομα ειδικών δεξιοτήτων.

Οι ασφαλιστικές εταιρίες αν δεν αρνούνται την ασφάλιση απαιτούν υψηλά ασφάλιστρα παραβιάζοντας κάθε έννοια «περί προσωπικών δεδομένων».

Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες κακής συμπεριφοράς ακόμη και για ένα μικρό συνάχι.

Ας ξεχάσουμε τη σκληρότητα εκείνων που θανάτωναν τα ωδικά πτηνά από το φόβο της «νόσου των πτηνών» και ας εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας σε εκείνους που την έχουν ανάγκη έστω και μια μέρα σαν τη σημερινή.

Ας κλείσουμε με το μήνυμα:
”… Υγιείς έμειναν εκείνοι που αρκούνταν στα λίγα. Τώρα δεν αναρωτιέμαι γιατί, για πιο λόγο αρρώστησε ο ασθενής, αναρωτιέμαι με την καχυποψία για πιο λόγο έμεινε υγιής ο υγιής και με ποιο τίμημα…”
ΛΙΝΤΕ ΖΑΛΜΠΕΡ
ΛΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΣΑΛΟΜέ
Μελόνι

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home