Friday, March 31, 2006

ΕΝΑΣ ΙΔΙΟΤΥΠΟΣ «ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ» updated

Image Hosted by ImageShack.us

Aνάλογο του «ρατσισμού» στα θέματα υγείας είναι ο φόβος (φοβία;) μήπως προσβληθούμε από ενδεχόμενη μολυσματική νόσο του πλησίον μας. Είναι
ένας «ιδιότυπος ρατσισμός» που ο Μιχάλης Μητσός στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ χαρακτήρισε ως «δικτατορία της υγείας».
http://ta-nea.dolnet.gr/print_article.php?e=A&f=18196&m=N45&aa=2
Γράφει σχετικά:
«αισθανόμαστε πως ο καθένας από μας είναι μια ανθρώπινη βόμβα, ικανός να σκοτώσει τον διπλανό του επειδή καπνίζει ή επειδή μπορεί να του μεταδώσει διάφορες ασθένειες».

Aνθρωποι έρχονται αντιμέτωποι με τους ανθρώπους που πάσχουν, η δεν πάσχουν, ξεσηκώνονται κατά της ίδρυσης και λειτουργίας νοσοκομείων, ξενώνων και «θεραπευτικών κοινοτήτων» στη γειτονιά τους με αποτέλεσμα νεαρά παιδιά να περιμένουν για πολλούς μήνες την ένταξή τους.

Οι ασφαλιστικές εταιρίες αν δεν αρνούνται την ασφάλιση απαιτούν υψηλά ασφάλιστρα παραβιάζοντας κάθε έννοια «περί προσωπικών δεδομένων».

Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες κακής συμπεριφοράς ακόμη και για ένα μικρό συνάχι η μια χειραψία.

Aς θυμίσουμε στους κατοίκους του Εύοσμου (ξενώνας), του Μελισσοχωρίου (ξενώνας), της οδού Αναγέννησης Θεσσαλονίκης (μονάδα μεθαδόνης ΟΚΑΝΑ), του Γουδιού (ξενώνας καρκινοπαθών παιδιών), της Κηφισιάς - που φοβούνται την μειωση των αντικειμενικών αξιών !!! - ( ξενώνας - πρόγραμμα αποσυλοποίησης ψυχικά αρρώστων) κλπ ότι δεν διαθέτουν καμιά ιδιαίτερη ανοσία και η απόστασή τους από τους απέναντι δεν είναι μακρινή και είναι χρονικά απροσδιόριστη.

Ας εξάρουμε τη συμπεριφορά των κατοίκων της Λούτσας που αγκάλιασαν και προσφέρθηκαν να βοηθήσουν τα μέλη της θεραπευτικής ομάδας.

"Μολυσματικές" είναι οι συμπεριφορές των ανθρώπων και όχι οι άνθρωποι.

Ας μάθουν όλοι αυτοί ότι ορισμένα γνωρίσματα η ασθένειες (μολυσματικές η όχι) καθορίζονται από μιά κληρονομική τάση, απο μιά μικρότερη η μεγαλύτερη προδιάθεση...Σε αυτές τις περιπτώσεις, το εξωτερικό περιβάλλον παίζει μεγάλο ρόλο, σε σημείο που μπορέι να εμποδίσει τελείως η να συμβάλει στην εκδηλωσή ενός γνωρίσματος η μιάς ασθένειας(2).

Ας ξεχάσουμε τη σκληρότητα εκείνων που θανάτωναν τα ωδικά πτηνά από το φόβο της «νόσου των πτηνών» και ας εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας σε εκείνους που την έχουν ανάγκη.

Ας κλείσουμε με το μήνυμα:
”… Υγιείς έμειναν εκείνοι που αρκούνταν στα λίγα. Τώρα δεν αναρωτιέμαι γιατί, για πιο λόγο αρρώστησε ο ασθενής, αναρωτιέμαι με την καχυποψία για πιο λόγο έμεινε υγιής ο υγιής και με ποιο τίμημα…” (1)
(1)ΛΙΝΤΕ ΖΑΛΜΠΕΡ
ΛΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΣΑΛΟΜέ
Μελάνι
(2)«ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΑ ΚΑΙ ΗΘΙΚΑ
προβλήματατης γενετικής
ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ»
Θεοχάρης Κεσσίδης
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

LINKS

Ανθρωπιά σε ... άσπρο - μαύρο

Labels:

6 Comments:

At 01 April, 2006 , Blogger ΤΑΣΟΣ said...

jim ευχαριστω για το σχόλιο

Γνωρίζεις καλύτερα απο μένα ότι γύρω μας υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι "ευτυχείς","φυσιολογικοί", "παραγωγικοί" που όμως είναι "ρυθμισμένοι", με ειδική φαρμακευτική αγωγή. Αν όμως κάποιος εμφανίσει απόκλιση συμπεριφοράς θα σημαδευτεί από τον κίνδυνο "κοινωνικής ρετσινιάς" - περιθωριοποίησης, πιθανής απώλειας της εργασίας του- και από συμπεριφορές που περιγράφονται στο post
Οι προκαταλήψεις είναι κυρίαρχες

 
At 05 April, 2006 , Blogger Ioulita said...

Χάρηκα, όταν είδα να ασχολείσαι με ένα θέμα που θα έπρεπε να απασχολεί όλους εμάς.
Θα αφήσω αχαρακτήριστα τα σχόλιά σου για μένα

 
At 05 April, 2006 , Blogger ΤΑΣΟΣ said...

όλους εμάς;
ποιοί είστε εσείς?

 
At 08 April, 2006 , Blogger Μιχάλης Μπακόλας said...

Διάβασα και εξέτασα αρκετά απ τα πόστ που γράφεις και συμφωνώ με την όλη θεματολογία που αναπτύσεις με αποτέλεσμα να βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση δημιουργώντας μια στήλη του στύλ : οι blogger που προτείνω, η διαβάζω..να θέλω να σε συμπεριλάβω μέσα.
Δεν θέλω να σχολιάσω τίποτα για το συγκεκριμένο θέμα γιατί έχω πολύ extreme απόψεις...με την καλή έννοια!!
Αυτά τα μουτράκια που δεν γουστάρουν νοσοκομεία για παιδιά δίπλα τους και κοινότητες θεραπευτικές...ας πάνε στο διάολο!!
Ειλικρινά σου μιλάω...κι αν δεν αρέσει το στύλ που γράφω, διαγράφεις το πόστ μου τάσο και καθαρίσαμε.

Περιμένω απάντηση.

 
At 09 April, 2006 , Blogger ΤΑΣΟΣ said...

Μιχάλη σε ευχαριστώ για το σχόλιο.
Δεν ξερω τι μπορεί να γίνει. Η κατάσταση ειναι πολυ χειρότερη από αυτή που περγράφεται εδώ

 
At 10 April, 2006 , Blogger Ioulita said...

Μην ψάχεις κρυμμένα πράγματα. Όλοι εμείς είμαστε όλοι οι άνθρωποι. Τι πιο απλό από αυτό;

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home