Monday, April 24, 2006

Σύζυγος πρωθυπουργού: υπερβολές και πολιτική δειλία

Σε κυριακάτικα φύλλα εφημερίδων, αμφίβολης εντιμότητας εκδοτών η δημοσιογράφων, διαπιστώνεται όπως και σε ορισμένα «σεντόνια» στα blogs μια ασυνήθιστη αν όχι αήθης «κριτική» για σύζυγο πρωθυπουργού.
Όλοι αυτοί οι γράφοντες γνωρίζουν
- πόσο εύκολα μπορεί να μεταπηδήσει κάποιος στην ιατρική από μια άλλη πανεπιστημιακή η όχι σχολή (τμήματα βιολογίας, τμήματα νοσηλευτών κα).
- ότι δεν υπάρχουν κανόνες για την επιλογή μεταπτυχιακών φοιτητών. Κριτήρια είναι οι προσωπικές η άλλες σχέσεις του υποψήφιου μεταπτυχιακού φοιτητή με τον καθηγητή.
- κανένας δεν τελειώνει χωρίς τη βοήθεια του υπεύθυνου καθηγητή
- τα ιατρικά συνέδρια, ιδιαίτερα αυτά που οργανώνουν η χρηματοδοτούν φαρμακευτικές εταιρίες, δεν φημίζονται για το υψηλό επίπεδο των εισηγήσεων. Εκτιμάται ότι όποιος θέλει μπορεί να δηλώσει και να εισηγηθεί ένα θέμα από την εμπειρία του στο χώρο της δουλειάς του η άλλο.
Γιατί αποκλείουν όλοι αυτοί μέσα σε αυτό το μπάχαλο η αναφερόμενη να είχε μια αξιοπρεπή παρουσία;
Όλοι αυτοί οι γράφοντες
είναι πολιτικά δειλοί γιατί
- κρυβόμενοι πίσω από την ανωνυμία τους η τα ψευδώνυμα τους και με κείμενα γραμμένα ούτε σοβαρά ούτε σατυρικά εξαντλούνται σε θέματα που δεν ενδιαφέρουν
- δεν κάνουν κριτική στον ίδιο τον πρωθυπουργό για την προεκλογική του υποσχεσιολογία , για τα συμφέροντα που εξυπηρετεί η πολιτική του, για την κοινωνική του αναλγησία, τη διαπλοκή, την αναποτελεσματική εξωτερική πολιτική κα.
Δεν πιστεύεται αλλά και δεν αποκλείεται όλοι αυτοί να έχουν δυσκολίες σε θέματα που έχουν σχέση με γυναίκες.

5 Comments:

At 24 April, 2006 , Blogger Rodia said...

Ωραία, ας αφήσουμε τις γυναίκες (στο κάτω κάτω της γραφής δεν είναι τυχαία η γυναίκα) και ας πιάσουμε τους άντρες. Τι γνώμη έχεις για τον κ. Τσιτουρίδη, του οποίου ο γιος μεταπήδησε σε άλλη σχολή παίρνοντας ταυτόχρονα μεττεγραφή για σχολή στην Αθήνα; Αμέσως μετά την εγγραφή του. Ηταν άπορος νέος; Είχε κάποια αδυναμία; Ασθένεια;
Εχω πλήθος απόρων παιδιών που δεν έτυχαν μετεγγραφής, αλλά ούτε καν έγιναν δεκτοί σε φοιτητικές Εστίες, παρ' όλα τα δικαιολογητικά.
..και ο κ. (τότε) βουλευτής έγινε υφυπουργός. Τι είδους ανταμοιβή είναι αυτή;..

 
At 24 April, 2006 , Blogger ΤΑΣΟΣ said...

Δεν έχεις δικιο, δεν είναι έτσι για τον γυιό Τσιτουρίδη.
Ο Τσιτουρίδης παραιτήθηκε γιατί δεν ήθελε να αποκλαύψει το λόγο της μεταγραφής

 
At 25 April, 2006 , Blogger Rodia said...

Δεν ήταν απλή μετεγγραφή, ήταν και αλλαγή Σχολής. Αλλού πέτυχε ο γιος και αλλού γράφτηκε να σπουδάσει. (χοντρικά, σα να λέμε πετυχαίνω στο φυσικό Κρήτης και γράφομαι στην αρχιτεκτονική Αθηνών) Μπορεί να παραιτήθηκε αλλά μετά αναβαθμίστηκε. Πώς το κρίνεις αυτό; Θα ήθελα μια εξήγηση απο τη κυβέρνηση, αλλά δεν έστερξε να δώσει καμμιά. Τη στιγμή μάλιστα που αδικήθηκαν ένα σωρό παιδιά.

 
At 26 April, 2006 , Blogger des said...

νόμιζα οτι το θέμα θα ήταν η προτελευταία σου πρόταση. οτι άλλο να βαράς στο ψαχνό μια πολιτική κι'άλλο τα πρόσωπα, πόσο μάλλον συγγενικά.. φαίνεται όμως οτι αρεσκόμεθα στα κουτσομπολίστικα...

 
At 26 April, 2006 , Blogger ΤΑΣΟΣ said...

αρεσκόμεθα στα κουτσομπολίστικα... ???

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home