Thursday, April 27, 2006

Γιατί ?

1.2 δισεκατομμύρια άνθρωποι ζουν με λιγότερο από 1$ τη μέρα

Κάθε βράδυ 800 εκατομμύρια άνθρωποι κοιμούνται νηστικοί

Πάνω από 150 εκατομμύρια παιδιά του κόσμου κάτω των 5 ετών είναι υποσιτισμένα

115 εκατομμύρια παιδιά σχολικής ηλικίας δεν έχουν τη δυνατότητα να πάνε στο σχολείο

Κάθε χρόνο 11 εκ παιδιά ( 30.000 τη μέρα) πεθαίνουν πριν φτάσουν τα πέντε χρόνια από ασθένειες, που τουλάχιστον στις μισές περιπτώσεις, είναι εύκολα ιάσιμες

Κάθε 15 λεπτά πεθαίνει ένα παιδί από έλλειψη καθαρού νερού

Ο ένας στους πέντε ανθρώπους του πλανήτη, δηλαδή 1.6 δισεκατομμύρια άνθρωποι, δεν έχουν πρόσβαση σε ασφαλές πόσιμο νερό

Οι δύο στους πέντε ανθρώπους του πλανήτη, δηλαδή 2.6 δισεκατομμύρια άνθρωποι, δεν έχουν πρόσβαση σε κατάλληλες εγκαταστάσεις υγιεινής και αποχέτευσης

Περισσότερες από 500.000 γυναίκες κάθε χρόνο πεθαίνουν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και της γέννας (450 γυναίκες για κάθε 100.000 γεννήσεις)

50 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν προσβληθεί από τον υιό HIV και για τις περισσότερες περιπτώσεις δεν υπάρχει καμία ιατρική περίθαλψη

70% των ανθρώπων που υποφέρουν από έσχατη ένδεια είναι γυναίκες

Το 10% του παγκόσμιου πληθυσμού εκμεταλλεύεται το 70% των πλούτων του πλανήτη.

To κείμενο αντιγράφηκε από
εδώ

9 Comments:

At 27 April, 2006 , Blogger ΤΑΣΟΣ said...

jim

Aν βρεθούν θεωρητικές απαντήσεις θα βρεθούν και λύσεις.
Οι σύγχρονοι διανοούμενοι όμως, στην πλειοψηφία τους, ανταγωνίζονται μεταξύ τους ποιός θα έχει καλύτερη θέση στο σύστημα.
Το γεγονός αυτό είναι απογοητευτικό.
Περισσότερο όμως απογοητευτικο είναι αυτό που "βιώνω" στην πόλη που κατοικώ όπου κατά καιρούς "γυρολόγοι διανοούμενοι" αναμεταδίδουν τις παραδόσεις στους φοιτητές των εκπαιδευτιακών ιδρυμάτων που εργάζονται.
Αν δεις μια ματιά τα blogs - διαστάσεις - εναστάσεις- και άλλα σχετικα- θα διακρίνεις bloggers η σχολιαστές με πολύ καλή θεωρητική ενημέρωση που περιμένουν υπομονετικά να πάρουν σειρά γιά τον ΔΟΛ.
Παρ όλα αυτά "υπάρχει φως στο τούνελ"
- το κίνημα της αντιπαγκοσμιποίησης
- το κινημα των φτωχών χωρών
- τα εθνικά κινήματα
- οι διεθνείς οργανισμοί και οι ΜΚΟ
- οι πολιτικες εξελιξεις στην λατινική Αμερική.
...
...
...

 
At 28 April, 2006 , Blogger Μιχάλης Μπακόλας said...

Ετσι ειναι τασο...κι η λιστα ολο μεγαλωνει, και μεγαλωνει, και μεγαλωνει...κι η ζωη τραβα την ανηφορα με σημαιες και με τα βουρλα που τις κρατανε, και ολο κοροιδευουμε τον εαυτο μας, και οι αμερικανοι ολο κανουν, και θα κανουν τη δουλεια τους, και μεις σαν ανθρωποι θα φευγουμε,..κι οι δοσεις θα μενουνε....και, και...

Αλλα στασου!..υπαρχει περιπτωση ΜΙΑ στο ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ οσο ζησω να δω κατι αισιοδοξο σε πλανητικο επιπεδο, κατι που θα με κανει να πεισω τον ηδη 7χρονο γιο μου οτι το μαυρο χαλι,...δεν γινεται μοκετα?

Αναρχοαυτονομος εκ πεποιηθησεως, λυγιζω ομως μπροστα στα παγκοσμια νουμερα της θλιψης που οσο πανε και μεγαλωνουν!!

Ειμαι φυσιολογικος ανθρωπος τωρα, που ενω ξερω οτι θα γινει το τσακισμα της αρκουδας στο Ιραν με παρουσια οοοοολων των Μεσων Μαζικης Εξημερωσης (αυξηση της λιστας), να χαιρομαι με οτι θα περιμενω εναγωνιως να καταστρεψει και ο τελευταιος Μουτζαχεντιν??

Παντα βλεπω το ποτηρι μισογεματο..αλλα το μυαλο των απεναντι μισοαδειο.

Δεν μπορω να σχολιασω τετοια νουμερα..λυπαμαι,..συμμετεχω κρυφα κι αθορυβα στον πολεμο μου...........

Να μαστε καλα!!!!! (^_^)

 
At 28 April, 2006 , Blogger ΤΑΣΟΣ said...

Mixάλη σε άλλες εποχές τα κοινωνικά προβλήματα ήταν περισσότερα οξυμένα και πιεστικά. Παρ όλα αυτά όμως οι εργαζόμενοι με την οργανωμένη πολιτική δράση εξανάγκασαν το σύστημα να δώσει περισσότερα.

Μιχάλη είμαστε μιά τυχερή γενιά. Οι εξελιξεις ήταν τέτοιες που δεν μπορούσε κανένας να φανταστεί.

Απογοήτευση είναι οι εξελίξεις στην Κίνα. Λέγουν ότι οι πολίτες εργάζονται κάτω απο άθλιες συνθήκες και με τις χαμηλότερες αμοιβές στον κόσμο.
Ασς μη μιλήσουμε γιά άλλα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα
Βλέπεις ο δρόμος γιά τον καπιταλισμό είναι δύσκολος.
Διαβάζουμε στα blogs ότι ακόμη και εταιρίες πληροφορικής προσαρμοζουν τα προγράμματά τους στις απαιτήσεις της κινέζικης ηγεσίας.

Πιστεύω ότι έχεις διαβάσει και έχεις ακούσει το I have a dream που είναι που έιανι στα Links παρόντος blog

 
At 29 April, 2006 , Blogger Μιχάλης Μπακόλας said...

Συμφωνώ Τάσο μου ότι είμαστε μια τυχερή γενιά...

Αυτό κρατώ πιο πολύ..γιατί αν μιλήσουμε πιο συγκεκριμένα για την Κίνα που αναφέρεις, (όπου εννοείται ότι είναι το τεχνολογικό τσουνάμι του μέλλοντος), όντως με σημαντικά προβλήματα για την ώρα, και όλα αυτά που ανέφερες(χωρίς δικαιώματα κ.λ.π, πρόσφατο παράδειγμα ο γούγλης που μας φιλοξενεί, οπου όταν έβαζες λέξεις τύπου τιεν ανμεν στο header χτύπαγε κόκκινο το ρημάδι),ας δούμε κάτι πιο κοντινό απ την Κίνα...το οποίο στο προτείνω να σηκώσεις και σαν θέμα :
Και συ, και όλοι μας κάντε τον κόπο και βάλτε στο Google την αναζήτηση " Cameria genocide " και δείτε τι θα βγάλει η αλήτικη προπαγάνδα του " Απελευθερωτικου Στρατού Τσαμουριάς "..Οτι στην ορεινή θεσπρωτία και Παραμυθιά δε ζούσαν ποτέ έλληνες...ότι 200.000 Τσάμηδες ζητούν δικαιοσύνη και επιστροφή στη πατρίδα και ότι...Στρατός 5.000 ενόπλων (UCK, ουτσεκάδες) έχει συγκροτηθεί στην παραμεθόριο ζώνη με την Αλβανία,..όπου βεβαίως, βεβαίως, " Μετά το Κόσσοβο, η Τσαμουριά " είναι το σύνθημα τους σήμερα!!

Η Κίνα θα μας καταπιεί, είναι το μόνο σίγουρο Τάσο..(τεχνολογικά μιλάμε για την γλώσσα του μέλλοντος μιάς και τα ιδεογράμματα τους μοιάζουν με αυτά των υπολογιστών), και γι αυτό άρχισαν οι εταιρίες να προσαρμόζονται...αν θέλουν επιβίωση!!

Αυταααά...

Σ ευχαριστώ που με ανέχτηκες ακόμα μια φορά..(^_^)

 
At 29 April, 2006 , Blogger ΤΑΣΟΣ said...

Mιxάλη καλημέρα

Πράγματι με ενοχλούν τα όσα γράφονται γιά τη Θεσπρωτία και την Ηπειρο γενικά απο ορισμενους φανατικούς (όπως και ο "αλυτρωτισμός" και όχι τα περί ονόματος των Σκοπιανών απο το επίσημο κράτος και παρά τις αλλαγές στο σύνταγμά τους)γιατί μπορεί νά αποτελεσουν υπόβαθρο εκμκετάλλευσής τους από τις ΗΠΑ η άλλες εχθρικές χώρες με αποτέλεσμα "θερμά" επεισόδια η πολεμική εμπλοκή.

Ομως Μιχάλη μην ξεχνάς ότι και στη Χώρα μας έχομε τέτοιους φανατικούς. Ενα πρώην επίσκοπος ( και όχι μόνο αυτός)στην Ηπειρο είχε δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην περιοχή.
Ολοι αυτοί όμως όταν τα παιδιά τους οι ίδιοι στρατεύονται στην περιοχή "βάνουν" τα μέσα τους να κατέβουν νοτιότερα. Τι θα κάνουν άραγε σε κάποια εμπλοκή?

Νομιζω όμως, αν έχω καταλάβει καλά, στις τελευταίες εκλογές, τα αλβανικά κόματα προσπαθούσαν να αποδείξουν τις καλες τους σχέσεις με την Ελλάδα.
Παλιότερα είχα ακούσει πρωθυπουργό τους (του σοσιαλιστικού κόματος) να λέει ότι ουδέποτε η Αλβανία θα στραφεί κατά της Ελλάδος
Πολλοί αλβανοί βλέπουν με συμπάθεια τους έλληνες και την Ελλάδα.
Η Ελλάδα πραγματοποιεί οικ. διείσδυση στην Αλβανία τόσο με εμπορικές συναλλαγές όσο και με το μεταναστευτικό συνάλλαγμα.

Νομίζω ότι θα πρέπει να συνεχιστούν οι προσπάθειες για την καλυτερη δυνατή συνεργασία άλλωστε η όποια πολιτική λύση είναι καλύτερη από οποιαδήποτε άλλη.

Ομως με απογοήτευσε η πλημμελώς προετοιμασμένη επίσκεψη του προέδρου Παπούλια

 
At 29 April, 2006 , Blogger Μιχάλης Μπακόλας said...

Τάσο μου Καλημέρα,

Ειλικρινά προσωπικά σταματώ εδώ τον σχολιασμό, γιατί απλά είναι μεγάλες συζητήσεις, μεγάλες ενότητες, και το κομμεντάρισμα τέτοιων θεμάτων (προσωπική γνώμη πάντα),σε τόσο λίγο πεδίο μου φαίνεται δυναμική χωρίς έξοδο.

Ξέρεις..εχθές το βράδυ κάποια στιγμή αναρωτήθηκα αν ένα τόσο μεγάλο " πλανητικού επιπέδου θέμα " που ανέβασες εσύ..μήπως τελικά βλακωδώς εγώ το κόντυνα, το φέρα πάνω απ το κεφάλι μας, και ξέφυγα απ την έννοια.

Εν πάσει περιπτώσει θα " παρακολουθώ " τα θέματα σου, εν θερμώ!

Να μαστε καλά!

 
At 29 April, 2006 , Blogger ΤΑΣΟΣ said...

Ευχαριστώ γιά τα σχόλια σου

 
At 12 June, 2016 , Blogger vantageo said...

Η ζωή είναι εφιάλτης για αυτόν που αισθάνεται και κόλαση για αυτόν που σκέφτεται.
Εγώ εντυπωσιαζομαι ακόμα απο αυτούς (χθες μίλαγα με έναν) που ενώ καταλαβαίνουν και ομολογούν το αδιέξοδο και τις τραγικές συνέπειες αυτού που ζούμε, δεν το εξατομικευουν. Νομίζουν ότι αυτά αφορούν κάποιους άλλους.

 
At 12 June, 2016 , Blogger vantageo said...

Η ζωή είναι εφιάλτης για αυτόν που αισθάνεται και κόλαση για αυτόν που σκέφτεται.
Εγώ εντυπωσιαζομαι ακόμα απο αυτούς (χθες μίλαγα με έναν) που ενώ καταλαβαίνουν και ομολογούν το αδιέξοδο και τις τραγικές συνέπειες αυτού που ζούμε, δεν το εξατομικευουν. Νομίζουν ότι αυτά αφορούν κάποιους άλλους.

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home