Sunday, January 28, 2007

ΠΟΡΕΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΝΥΧΤΑ

Περπάτησε μέσα στη νύχτα όπου το φεγγάρι «βάφει τη νύχτα με χρώματα βιολετιά και γαλάζια».

Υπήρξαν πολλές νύχτες που ο ύπνος έδινε τη θέση του στη ζωή, την αγωνία, τις δυσκολίες, την κόπωση και το σωματικό πόνο.

Έζησε τις ώρες λίγο πριν νυχτώσει και λίγο πριν ξημερώσει.

Παρακολούθησε θέατρο, χορό μουσική και τραγούδι σε όμορφες και φεγγαρόλουστες νύχτες.

Είδε ανθρώπους να συναντούν τον έρωτα στα «φτηνά ξενοδοχεία και τα σεντόνια των πολλών» και στις «καβάτζες» «Συγγρού», «Σόλωνος», «Αθηνάς», «Κηφισού» και άλλους να τρέχουν τον αγώνα της ζωής εργαζόμενοι σκληρά για επιβίωση.

Αισθάνθηκε την ευτυχία του «θολωμένου του μυαλού» από το ψυχοτρόπο αλκοόλ, την πανδαισία των χρωμάτων και της μουσικής των νυκτερινών κέντρων της εποχής και του ROCKABALL και της ΑΠΑΝΕΜΙΑΣ που τότε ήταν για όλους προσιτά.

Οδήγησε ζευγάρια όλων των συνδυασμών από το COPACABANA και το MAXIM στο κάραβελ και ακόμα και στο χίλτον για να χορτάσουν τον έρωτά τους.

Συνάντησε ανθρώπους περισσότερο ειλικρινείς και τίμιους από κείνους της μέρας.

Κάποτε θάρθει ξανά μια όμορφη μέρα που ο ήλιος θα χαρίζει ύπνο και η νύχτα ζωή.

με αφορμή το
«Η νύχτα ερωτεύεται»
που έγραψε ο
«ο δείμος του πολίτη»

Labels:

2 Comments:

At 28 January, 2007 , Anonymous Anonymous said...

Κι όμως παρά το ταξίδι της εκέινη θα είναι η λατρευτή των ανθρώπων. Στη χαρά της αδελφής της μόνο δουλεία αισθάνονται και ψεύδος να καταπλακώνει τις αισθήσεις και τη σκέψη τους. Στο δικό της βασίλειο(;), παράδεισο(;) αισθάνονται αληθινοί -όπως το λες-, αληθινοί να κλάψουν και να φωνάξουν, αληθινοί και ικανοί να ερωτευτούν.

Εκ μέρους της σε ευχαριστώ. Πολλοί την αγάπησαν, περισσότεροι την ερωτεύτηκαν και την πόθησαν, αλλά λίγοι την ύμνησαν για την προσφορά της στον Άνθρωπο.

 
At 28 January, 2007 , Blogger ΤΑΣΟΣ said...

...deιμο... γράφεις "όμορφα" και με επιχειρήματα όταν χρειάζεται

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home