Wednesday, February 27, 2008

ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ...

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ:

- ΘΕΛΟΥΝ ΕΝΑ ΙΣΧΥΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ "ΘΕΛΟΥΝ" ΚΑΙ ΔΕΝ "ΣΥΜΠΑΘΟΥΝ" ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ.

- ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΡΤΩΜΕΝΟΙ, ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ.

-ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΑΡΙΘΜΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ, ΜΕΙΩΜΕΝΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΗΘΟΥΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ. ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΗΟ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΟΥ:

- ΔΕΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΥΝ ΤΗ ΛΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΑΡΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ .

- ΠΟΥ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΞΑΝΤΛOΥΝ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΙΔΩΤΙΚΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ.


ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΚΟΜΑΤΑ ΠΟΥ:

- ΕΥΤΕΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΉ ΤΟΥΣ.

- ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΑΝ ΕΝΑ ΙΣΧΥΡΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΑΛΛΑ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΡΟΥΣΦΕΤΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΚΟΜΑΤΙΚΩΝ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΩΝ.

- ΠΙΕΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΟΥΝ ΚΟΜΑΤΙΚΟΙ ΦΙΛΟΙ.

- ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΜΕ ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΥΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

- ΔΙΑΦΘΟΡΑ(κρατικές προμήθειες, κατασκευές, υγεία, φορολογικές υπηρεσίες, ..."

- ΕΝΤΟΝΟΣ ΚΟΜΑΤΙΣΜΟΣ

- ΧΑΝΗΛΕΣ ΑΜΟΙΒΕΣ( συγκριτικά με εκείνες των ευρωπαίων συναδέλφων τους), ΚΑΛΎΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΕΣ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΎ ΤΟΜΕΑ

LINK

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΓΑΘΑ

Labels:

6 Comments:

At 28 February, 2008 , Blogger Unknown said...

Ο υπερτροφικός δημόσιος τομέας θεωρώ ότι είναι αποτέλεσμα της επαγγελματικής οργάνωσης της πολιτικής μέσω των κομμάτων και κατ' επέκταση των πελατειακών σχέσεων που αναπτύσσονται.

Όταν ακούς πολιτικό να λέει "Το κόμμα μας είναι μαγαζί γωνία", καταλαβαίνεις πόσο βαθιά έφτασε η σήψη. Το ελληνικό δημόσιο είναι όμοιο με το Λεβιάθαν!

 
At 29 February, 2008 , Blogger ΤΑΣΟΣ said...

samael καλό βράδυ

Το δημόσιο έλυσε στο παρελθόν προβλήματα απασχόλησης κι αποφεύχθησαν έτσι κοινωνικές εκρήξεις.

Φ;αίνεται ότι και στο μέλλον το δημόσιο θα λύση τα προβλήματα απασχόλησης με μαζικούς διορισμούς ιδιαίτερα σε προεκλογικές περιόδους.

Το πρόβλημα είναι η παραγωγική αξιοποίηση αυτών τω ανθρώπων.

 
At 01 March, 2008 , Blogger aeritzis said...

Οι κοινωνικές εκρήξεις που αναφέρεις Τάσο, μπορεί να έχουν ως αφορμή το πρόβλημα της απασχόλησης αλλά αυτό δημιουργήθηκε από άλλους λόγους και είναι τραγικό λάθος να χρησιμοποιούμε το δημόσιο ως μέσω επίλυσής του. Από τη στιγμή που θα πάψουμε να το χρησιμοποιούμε για εκλογικό όφελος και εφαρμοστεί ένα σωστό και δίκαιο σύστημα ελέγχου της δημόσιας διοίκησης, θα βελτιωθούν πολλά. Σε πάρα πολλές περιπτώσης τώρα τελευταία που είχα συνδιαλλαγεί με δημόσιες υπηρεσίες οι υπάλληλοι ήταν υποδειγματικοί και ευγενέστατοι.
Φταίει λίγο και η παιδεία του καθενός μας...

 
At 02 March, 2008 , Blogger ΤΑΣΟΣ said...

aer...καλλό απόγευμα
Πράγματι είναι τραγικό λάθος να επιλύεται το πρόβλημα της απασχόλησης με διορισμούς στο δημόσιο. Αλλά νομίζω ότι αυτό συμβαίνει.

 
At 03 March, 2008 , Anonymous Anonymous said...

το πρόβλημα της ανεργίας δεν λύνεται με διορισμούς στο δημόσιο (και μάλιστα στη διοίκηση) αλλά με δημόσιες επενδύσεις σε παραγωγικούς και κοινωνικούς τομείς, που ενώ είναι τομείς αιχμής για τη κοινωνία το ιδιωτικό κεφάλαιο δεν επενδύει διότι δεν βλέπει μεγάλο και άμεσης απόδοσης κέρδος!!!
Οι δημόσιες επενδύσεις είναι το πιο πετυχημένο ιστορικά μέσο επίλυσης της ανεργίας στον καπιταλισμό από τον καιρό του κραχ του Μεσοπολέμου!!!

 
At 04 March, 2008 , Blogger ΤΑΣΟΣ said...

Ετσι είναι αλλά στην Χώρα τις τελευταίες δεκαετίες το δημόσιο λύνει τα προβλήματα της απασχόλησης.

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home