Monday, June 16, 2008

Aνοιχτή επιστολή προς ΓΑΠ

- Κατ΄ αρχή δεν είστε ο Πατέρας σας.

- Έχετε περιφρονητική στάση προς τους πολίτες με την αποπομπή του πρώην Πρωθυπουργού και Προέδρου που είχε την εμπιστοσύνη τους για 8 χρόνια.

- Δεν αποπέμψατε μόνο τον κ. Σημίτη αλλά και ευρύτερα κοινωνικά στρώματα που τους ενέπνεε εμπιστοσύνη και επιθυμούν μια ευρωπαϊκή κατεύθυνση της Χώρας αντί μιας υπερατλαντικής.

- Έχετε ευθύνη για την απαξίωση του έργου των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και του πρώην πρωθυπουργού που διοίκησε τη Χώρα με ευθύνη, αξιοπρέπεια και σοβαρότητα.

- Δεν έχετε ενδιαφέρον να οδηγήσετε το ΠΑΣΟΚ στην νίκη και στην εξουσία αλλά περιμένετε να έλθει (αν έλθει) η ώρα της ώριμης πτώσης της κυβέρνησης. Άλλωστε έχει γραφεί ότι «… οι «πρίγκιπες» της πολιτικής μας ζωής έχουν κατανείμει ρόλους γνωρίζουν ότι ο ένας θα διαδεχθεί τον άλλον, δεν τους απασχολεί αν αυτό συμβεί σε 4 η 8 χρόνια και τα πράγματα πάνε ως συνήθως με τον αραμπά. Αν έτσι έχουν τα πράγματα πρέπει να γνωρίζουν και οι δύο ότι θα υπάρξουν φωνές διεγερτικές , πρόσωπα που θα ξεσηκώσουν τον κόσμο. Κενό δεν υπάρχει στην πολιτική. Οι πρόθυμοι είναι πολλοί και τα άκρα καραδοκούν»

ΤΑ ΝΕΑ 31/12/2004 σελ. 10

- Ενδιαφέρον έχετε να παραμείνετε στην ηγεσία του κόμματος για να διαχειρίζεστε την κομματική επιχορήγηση, για να έχετε ένα ρόλο αλλά και επειδή το θέλουν οι στενοί σας συνεργάτες. Ακόμη δεν έχετε βρει και ανακοινώσει πειστικές απαντήσεις σε όσα σχετικά λέγονται.

- Πρέπει όμως να παραδεχτούμε ότι έχετε κάποιες απόψεις οι οποίες όμως δεν έχουν καμιά αξία αν δεν ανακοινώνονται (αποποινικοποίηση χρήσης κ. άλ., χωρισμός εκκλησίας και κράτους, μη κρατικά πανεπιστήμια, ενοποίηση ασφαλιστικών ταμείων, δικαιώματα μεταναστών, κ. άλ.). Όμως δεν έχετε προβάλλει καμιά εναλλακτική πρόταση ακόμη και στους τομείς που η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τα περισσότερα προβλήματα. (ανεργία, ακρίβεια, αγροτικό ζήτημα, παραβατικότητα)

- Γνωρίζετε πολύ καλά ότι πολιτική δεν γίνεται μόνο στο κοινοβούλιο και από την τηλεόραση. Χρειάζονται ιδέες και ιδέες για την εφαρμογή τους. Χρειάζεται ένας ισχυρός κομματικός μηχανισμός. Χρειάζεται μια αντιπολιτευτική τακτική που ουσιαστικό της στοιχείο πρέπει να είναι η ανάπτυξη του λαϊκού κινήματος . Τέλος χρειάζεται η συνδρομή της σύγχρονης διανόησης.

- Έχετε ευθύνη για τον ευτελισμό των εσωκομματικών διαδικασιών και του κομματικού μηχανισμού που σκοπίμως οδηγήσατε σε αυτή την κατάσταση για να μην έχετε προβλήματα όπως ίσως νομίζετε. Οργανώσατε και ανεχθήκατε ένα συνέδριο 7000 χειροκροτητών που δεν απασχόλησε την κοινωνία παρά μόνο τους επικεφαλείς οργανωμένων ομάδων. Αναλώνεστε σε ανούσιες διαδικαστικές αλλαγές η «οργανοσιολογικές» διαδικασίες (επιτροπές που δεν λειτούργησαν ποτέ κ. άλ.) χάνοντας την πολιτική ουσία αλλά και τους σκοπούς του κόμματος.
- Χρησιμοποιήσατε νέα πρόσωπα ακατάλληλα για τις θέσεις που προορίζονταν ακόμα και με αντίθετες πολιτικά απόψεις.

Συνέχεια εδώ

Labels:

4 Comments:

At 17 June, 2008 , Blogger theodore said...

Πολύ καλό άρθρο.
Το πρόσθεσα στο blog μου,στην στήλη "Τι διάβασα σήμερα".

 
At 17 June, 2008 , Blogger ο δείμος του πολίτη said...

Εγώ πάντως θα διαφωνήσω με όλο το σκεπτικό. Από τη μια θέλουμε να κάνει αριστερή στροφή του ΠΑΣΟΚ και να ξεπεράσει τα προβλήματα που κληροδότησε το παρελθόν και από την άλλη κατηγορούμε το ΓΑΠ για την αποπομπή, ενός ανθρώπου που μάλιστα αντέδρασε σε μία άκρως αριστερή και δημοκρατική πρόταση.

Προσωπικά χάρηκα πολύ τη στάση του ΓΑΠ και την υπερμύνομαι. Σχετικά με το ποιες θέσεις βγαίνουν προς τα έξω θα συμφωνήσω, αν και βλέπω ότι ο κομματικός μηχανισμός της βάσης έχει απομακρυνθεί και δε διαχέει τις θέσεις αυτές στον κόσμο, επειδή αλώθηκε από τις πρακτικες του περελθόντος.

 
At 17 June, 2008 , Blogger ΤΑΣΟΣ said...

Ευχαριστώ theodore

Deimo αριστερά και διαγραφές είναι ασυμβίβαστα στην εποχή μας. Θυμίζουν άλλες εποχές.

Η αριστερά στην εποχή μας σημαίνει:
- ανάπτυξη του λαικού κινήματος
- να υπηρετεί τις αξίες της
- να έχει συμμαχό της τη σύγχρονη προοδευτική διανόηση
- να έχει οράματα (που δεν έχει)
...

 
At 18 June, 2008 , Blogger alex gr said...

Δεν ''τραβάει΄΄ ο ΓΑΠ.
Χρειαζόμαστε αρχηγό Ευρωπαιστή και οχι Βυζαντινό πρίγκιπα και Φεουδάρχη...
Ας μην χάσουμε για μια ακόμα φορά την Πόλη εξ αιτίας των δολοπλοκιών κάποιων...

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home