Wednesday, November 26, 2008

Αριθμός Νότας και Ντεμπίτου 143

Ζάκυνθος στση 15 του Τρυγητή του 1644, ομπροστά σέ μένανε υψηλού Νόμπιλε και Νοδάρου τσή Ζάκυνθος, Παναγή Κόλλα τού ποτέ Νιόνιου, και στο γραφείο μου που είναι στο σπίτι τσής Σιόρας Γρατσιέλλας Σολωμού, καντούνι του Αγίου Μάρκου, παρουσιάστηκε, εκατάλιαβες, από το ένα μέρος η Σιόρα Τζόγια Στρίμπουλα του ποτέ Τζανέτου καί από το άλλο μέρος, ο Νιόνιος Φάντες του ¨Αντζουλου και ζητήσανε, εκατάλιαβες, ντελέγκου να συντάξουνε ετούτη τη νότα που βεβαιώνουμε και ο τσαγκάρης Σπύρος Ντελατόλας του ποτέ Νικόλα και ο ρομεσιέρης Γιακουμής Κιβετός του ποτέ Ανδρέα.

Επειδή ο Νιόνιος Φάντε του ¨Αντζουλου είχε πρτεμούρα και μπιζούνι από όβολα για να παντρέψη την κόρη του, εδανείστηκε από την Σιόρα Τζόγια Στρίμπουλα του ποτέ Τζανέτου είκοσι κολωνάτα και εκατό μειόβολα. Γι αύτό το ντεμινότε ο Νιόνιος Φάντε υποχρεώνεται να δουλεύη την σταφίδα τσής σιόρας Τζιόγιας Στρίμπουλα, η δέ Σιόρα Τζόγια Στρίμπουλα υποχρεώνεται να του την τρίβει στ΄ αλώνια και να του την σηκώνη και ο Νιόνιος Φάντε νά τσής την μπάζη στην Κκάτω Χώρα για πέντε ολόκληρα χρόνθα από σήμερα.


ΟΙ ΚΟΛΛΕΓΑΤΟΙ

ΤΖΟΓΙΑ ΣΤΡΙΜΠΟΥΛΑ
ΝΙΟΝΙΟΣ ΦΑΝΤΕ

ΟΙ ΤΕΣΤΙΜΟΝΟΙ

ΣΠΥΡΟΣ ΝΤΕΛΑΤΟΛΑΣ
ΓΙΑΚΟΥΜΗΣ ΚΙΒΕΤΟΣ

Ο ΝΟΔΑΡΟΣ

Π. ΚΟΛΛΑΣ

Labels:

2 Comments:

At 28 November, 2008 , Blogger ο δείμος του πολίτη said...

Αυτό θα πει δανεισμός...

 
At 28 November, 2008 , Blogger ΤΑΣΟΣ said...

deimo ένα παράξενο κείμενο με πολλές άγνωστες λέξεις. που είναι πιθανόν να δείχνουν την προέλευση κάποιων αγγλικών? λέξεων (τεστιμόνοι, κολλεγάτοι κ. άλ.

deimo ευχριστώ γιά τά σχόλιά σου στο blog

καλό βράδυ

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home