Saturday, December 13, 2008

Moναδικές ελπίδες η Δικαιοσύνη και το κίνημα Αλληλεγγύης των πολιτών

για να σταματήσουν οι συλλήψεις, η κακοποίηση και οι δικαστικες περιπέτειες αθώων παιδιών.

Αυτές τις μέρες συλλαμβάνονται, προφυλακίζονται και παραπέμπονται να δικαστούν νεαρά άτομα και ανήλικα παιδιά, πολλές φορές με βαρύτατες κατηγορίες και με ελλιπή αποδεικτικά στοιχεία, γιατί συμμετείχαν σε διαδηλώσεις:
- διαμαρτυρόμενα για τη δολοφονία του 15-χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου
- για να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους για την πολιτικοοικονομική κατάσταση της Χώρας.
Όλα αυτά τα παιδιά γνωρίζουν πολύ καλά ότι με το ρομαντισμό τους, τον ενθουσιασμό τους και την αγωνιστικότητα τους δεν μπορούν να αλλάξουν πολλά πράγματα. Συμμετέχουν όμως στη διαμόρφωση ενός νεορομαντικού πολιτικού ρεύματος (όπως κάποιοι άλλοι στο «Πολυτεχνείο» η το «Μάη του 68» ") με όνειρα, πόθους, δράση..." , με "φαντασία για την εξουσία", με πράξεις αντίστασης και εμπνέοντας ιδέες για μια άλλη πολιτική που θα τους παροτρύνει να κοπιάζουν (σπουδές) και να ονειρεύονται ένα καλύτερο μέλλον για τους εαυτούς τους και τους συνανθρώπους τους.
Καθήκον όλων μας είναι να συμπαρασταθούμε και να σταθούμε αλληλέγγυοι σε όλα αυτά τα παιδιά για να επιστρέψουν αθώα (όπως πράγματι είναι και όπως γίνεται στις περισσότερες περιπτώσεις) στις οικογένειές τους και να συνεχίσουν χωρίς εμπόδια το δύσκολο δρόμο των σπουδών τους και της επαγγελματικής τους προκοπής.

-

Labels:

6 Comments:

At 15 December, 2008 , Blogger ο δείμος του πολίτη said...

Ακριβώς ό,τι σκεφτόμουν κι εγώ. Κι όμως πολλοί ήταν εκείνοι που σηκώθηκαν από τα καφενεία ή άφησαν τα ψώνια και άρπαζαν τα παιδιά από τα χέρια των ΜΑΤ.

 
At 15 December, 2008 , Blogger ΤΑΣΟΣ said...

deimo καλό απόγευμα.
Τα γεγονότα που περιγράφεις συνέβησαν και στην "Κοραή" αλλά διάβασα ότι και σε ορισμενες πόλεις συγκροτούνται κινήσεις υπεράσπισης των αδίκως συλληφθέντων η των συλληφθέντων στις παρυφές των διαδηλώσεων

 
At 16 December, 2008 , Blogger Δημήτρης said...

Η λύση βρίσκεται προς την κατεύθυνση που προτείνεται, όμως με λύπη πληροφορήθηκα ότι την εβδομάδα των κινητοποιήσεων αυξήθηκαν οι τηλεθεατές κατά 500.000! (Αν αληθεύουν βέβαια οι μετρήσεις.)

 
At 16 December, 2008 , Blogger Δημήτρης said...

Η λύση βρίσκεται προς την κατεύθυνση που προτείνεται, όμως με λύπη πληροφορήθηκα ότι την εβδομάδα των κινητοποιήσεων αυξήθηκαν οι τηλεθεατές κατά 500.000! (Αν αληθεύουν βέβαια οι μετρήσεις.)

 
At 16 December, 2008 , Blogger ο δείμος του πολίτη said...

Φυσικά και οργανώθηκαν κινήσεις ενάντια σε διαδηλωτές. Κινήσεις που ξεκίνησαν είτε από την υπερπροβολή των φθορών σε καταστήματα (sic) ή από ακροδεξιά και φιλοκυβερνητικά στοιχεία των τοπικών κοινωνιών. Πάντως από ότι κατάλαβα, τα ίδια έγιναν όχι μόνο στην Κοραή, αλλά και αλλού (μπροστά από αστυνομικά τμήματα, στο Σύνταγμα κλπ). Και στη θεσσαλονίκη είχαμε τέτοια, αλλά όχι σε μεγάλη έκταση και φυσικά μακριά από κάμερες. Ο γράφων σενεπλάκη σε 2 τέτοιες φάσεις (μόνο τη Δευτέρα).

 
At 16 December, 2008 , Blogger ΤΑΣΟΣ said...

deimo κάποιο λάθος έχει γίνει. Οι κινήσεις πολιτών που αναφέρονται στο post αφορούν πολίτες για την υπεράσπιση των αδίκως συλληφθέντων και όχι «αγανακτισμένους» πολίτες που στράφηκαν κατά των διαδηλωτών. Αυτοί οι «αγανακτισμένοι» πολίτες είναι γνωστό ότι προέρχονται από ακροδεξιές οργανώσεις φανατικών ανθρώπων.

Δημήτρη πιθανή εξήγηση της αύξησης της τηλεθέασης να είναι η παρακολούθηση των γεγονότων

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home