Thursday, August 12, 2010

ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΗ

- Θα πωληθούν οι φυσικοί πόροι (ορυχεία, υδατοπτώσεις) που εκμεταλλεύεται δωρεάν η ΔΕΗ και εξασφαλίζει ικανή και προσιτή ποσότητα ενέργειας. Δεν είναι αξιόπιστοι για όσα ισχυρίζονται γιατί προεκλογικά έλεγαν τα αντίθετα και τα ίδια για τον ΟΤΕ.
Σχεδιάζουν την πώληση 9 από τις 21 λιγνιτικές μονάδες και 3 από τις 10 υδροηλεκτικές .

- Οι ΑΠΕ ενισχύονται από τον καταναλωτή πληρώνοντας ακριβά την τιμή της Κwh

- Τα τιμολόγια λιανικής πώλησης διαμορφώνονται με υπουργικές αποφάσεις. Η τιμή της KWh αυξήθηκε τα τελευταία χρόνια για να διευκολύνει (ενισχύσει?) και άλλους παραγωγούς - παρόχους ενέργειας.

- «…αγοράζουν ρεύμα (από λιγνιτικές και υδροηλεκτρικές μονάδες της ΔΕΗ) σε τιμή κόστους και το πουλάνε με κέρδος! Για να έχουν όμως αρκετά κέρδη οι αεριτζήδες βιομήχανοι της ενέργειας, η τρόικα προτείνει νέα αύξηση του ρεύματος, κυρίως στα οικιακά τιμολόγια από 18% έως και 40%!»

- «…το 49% της μετοχοποιημένης πλέον ΔΕΗ εκτιμ;hθηκε 600 δισ. δραχμές όταν τα περιουσιακά της στοιχεία ανέρχονταν στα 15 τρισ. Δραχμές»

- Λειτουργούν 6 ιδιωτικές μονάδες συνολικής ισχύος 2200 MW, 18% της εγκαταστημένης ισχύος, παράγουν το 5% της συνολικης ενέργειας και επιδοτούνται με 35000ευρώ/ΜW.

- Tους διακόπτες κατά τις απεργιακές κινητοποιήσεις δεν «κατεβάζουν» οι εργαζόμενοι αλλά η Διοίκηση για καλύτερη διαχείριση αλλά και για να μην καταρρεύσει το δίκτυο.

- Υπάρχει ανορθολογική σχέση μεταξύ διοικητικών και τεχνικών υπαλλήλων που η Επιχείρηση έχει μεγαλύτερη ανάγκη

- Στη ΔΕΗ θα παραμείνουν κυρίως ζημιογόνες δραστηριότητες (επισκευές, κ. άλ.)

- Τα δίκτυα διανομής στα αστικά κέντρα από τις απρογραμμάτιστες επεκτάσεις και τις ευκαιριακές λύσεις είναι υπό κατάρρευση.

- Κάθε χρόνο ένας εργαζόμενος της ΔΕΗ χάνει τη ζωή του σε εργατικό ατύχημα.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home