Saturday, November 12, 2011

ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΑΠΟΤΥΧΕΤΕ (αν αποτύχετε) κ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ!

Γιατί:

- δεν θα άρετε τις αδικίες του προκατόχου σας με τις οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων και την οριζόντια επιβολή τελών.

- δεν θα οδηγήσετε τη Χώρα σε πορεία ανάπτυξης και θα ακολουθήσετε εκείνη την πολιτική (δημόσιες επενδύσεις , περικοπές κλπ) που ευνοούν ύφεση στην οικονομία.

- τα προβλήματα που δημιουργεί η κρίση δεν λύνονται με λύσεις που τη δημιούργησαν.

- δεν θα εισπράξετε τις βεβαιωμένες οφειλές, δεν θα ελέγξετε τη φοροκλοπή, φοροδιαφυγή και εισφοροδιαφυγή.

- θα συγκρουστείτε ξανά με την κοινωνία επιβάλλοντας νέους φόρους και νέα χαράτσια και με άδικο τρόπο.

- θα επιμείνετε στο «νεοελληνικό εύρημα της εφεδρείας » που οδηγεί στην ανεργία.

- δεν θα έχετε μια ήπια «πολιτική μετάβασης».

- η σύνθεση της κυβέρνησης είναι μια αρνητική προϋπόθεση.

- δεν μπορείτε να κτίσετε κάτι καινούργιο με φθαρμένα υλικά.

- δεν αρκούν οι προθέσεις σας.

- δεν θα κάνετε τίποτα να οδηγήσετε τη Χώρα και την κοινωνία έξω από την υπάρχουσα κατάσταση οικονομικής και κοινωνικής κόλασης.

- είναι δύσκολο να αποκαταστήσετε την αξιοπιστία των πολιτικών και την αποδοχή τους από την κοινωνία γιατί κυρίως εξαρτάται από αυτούς.

- η βλάβη που υπέστη το κύρος της Χώρας και η κατάρρευση στην κοινή γνώμη των ευρωπαικών κυρίως χωρών είναι δύσκολα αναστρέψιμη.


-

Labels:

7 Comments:

At 15 November, 2011 , Blogger ο δείμος του πολίτη said...

Πολύ καλό κείμενο...

 
At 17 November, 2011 , Blogger ΤΑΣΟΣ said...

deimo ευχαριστώ

 
At 18 November, 2011 , Blogger mantz said...

Η εφεδρεία, αν εφαρμοσθεί πραγματικά με τον τρόπο που πρέπει, είναι βασική προϋπόθεση για την έξοδο από την κρίση. Αν είναι η ψευτο-εφεδρεία που εξαγγέλθηκε (;) από τους Ρέππες τότε βράσε όρυζα...
Και δεν είμαι σίγουρος τι σημαίνει "ήπια πολιτική μετάβασης". Η πραγματική εφεδρεία αυτό ακριβώς είναι.
Με τα υπόλοιπα δε θα διαφωνήσω.

 
At 19 November, 2011 , Blogger ΤΑΣΟΣ said...

mantz

Ευχαριστώ γιά την επίσκεψη και γιά το σχόλιό σου.

Η ήπια πολιτική έχει σχ;eση με την αδυναμία της κυβέρνησης γιά πολιτικές διαπραγματεύσεις. Θα μπορούσαν δηλ. να φύγουν 150000 υπάλληλοι όχι μέσα σε έαν τρίμηνο αλλά σε 3 χρόνια. Αυτή η χρονική διαφορά θα επηρεάσει ελάχιστα τα οικονομικά δσεδομένα της Χώρας. Επίσης αδυνατούν να πείσουν τους πιστωτές μας ότι με τη σημερινή μορφή της η διοίκηση αδυνατεί να ανταπεξέλθε σε όσα της ζητούν (είσπραξη οφειλών, φοολογικοί έλεγχοι κ. αλ.) Ο ιδιωτικός τομέας γιά πολλούς φαίνεται να είναι λύση αλλά είναι πολύ ακριβότερος.

Γιατί να μην εξαιρεθούν κάποια στρώματα από το τέλος των ακινήτων (χαράτσι της ΔΕΗ)? η γιατί αυτό το χαράτσι να μην είανι περισσότερο δυσανάλογο η ανάλογο με κριτήρια διαβίωσης?

 
At 21 November, 2011 , Blogger mantz said...

Η "πραγματική" εφεδρεία (όπως την έχει προτείνει ο Πισσαρίδης) αυτή ακριβώς τη διάρκεια έχει (3 χρόνια) για να μπορέσει ο άλλος να αναπροσαρμόσει τη ζωή του.

Ο ιδιωτικός τομέας από μόνος του δεν είναι λύση (αν αναφερόμαστε στην παροχή δημοσίων υπηρεσιών), ιδίως σε μία χώρα με τη δική μας παράδοση. Ο ιδιωτικός τομέας που ελέγχεται / επιτηρείται από ένα σοβαρό δημόσιο (μικρό αλλά σοβαρό) σαφώς και μπορεί να είναι κομμάτι της λύσης.
Για τα χαράτσια δεν το συζητάω...

 
At 21 November, 2011 , Blogger ΤΑΣΟΣ said...

mantz

Καλό απόγευμα

Η εφεδρεία θα οδηγήσει σε τραγωδία τη Χώρα, μειώνη σημαντικά το αριθμό των υπαλλήλων αλλά ιδιάιτερα κάποιων που παράγαγαν έργο,
αλλά και τις οικογένειες των απολυμένων.

Η δημόσια διοίκηση από ισχυρό οικονομικό εργαλείο έχει μετατραπεί σε πελατειακό μηχανισμό, ιδιάιτερα επι ΝΔ, γιά να εξυπηρετούνται μικρά η μεγάλα ρουσφέτια. Δεν θέλουν να την κάνουν ισχυρή και αποτελεσματική.

 
At 17 December, 2011 , Blogger ΤΑΣΟΣ said...

Η αποτυχία των οριζόντιων περικοπών επισημάνθηκε και από αξιωματούχο της τρόικας που μίλησε στο Reuters: «Θα ήθελα να ξέρω ότι γίνεται η κατάλληλη μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα και αυτό δεν συμβαίνει ακόμη. Ο τρόπος με τον οποίο εφαρμόζεται, κατά την άποψή μου, δεν είναι λογικός. Κάνουν οριζόντιες περικοπές. Αυτό δεν είναι μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα. Είναι μια βίαιη μείωση, αλλά δεν έχει νόημα».

16 12 2011

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home