Sunday, December 04, 2011

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΖΩΩΝ

Τα εντατικά συστήματα εκτροφής απομακρύνουν την ανάπτυξη των παραγωγικών ζωών από το φυσικό τρόπο διαβίωσης με επιπτώσεις στην υγεία τους και στην ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων.

Σήμερα ο καταναλωτής έχει απαίτηση να γνωρίζει κάτω από ποιές συνθήκες παράγονται τα προϊόντα που καταναλώνει και δευτερευόντως ενδεχόμενες επιπτώσεις της παραγωγικής διαδικασίας στο περιβάλλον.

Πέραν από τα παραγωγικά ζώα προβλήματα υπάρχουν τόσο για τα ζώα συντροφιάς (διαβίωση σε διαμερίσματα, εγκατάλειψη όταν μεγαλώνουν η τα ζώα η τα παιδιά κ. άλ.) όσο και για τα άγρια ζώα (θανάτωση χωρίς λόγο, στόχοι κυνηγών, παράνομο κυνήγι, κ. άλ.).

Επιβάλλεται η θεσμοθέτηση κυρώσεων για την κακομεταχείριση των ζώων, η καθιέρωση παραγωγικών συστημάτων περισσότερο φιλικών προς τα ζώα, ο υποχρεωτικός έλεγχος της σύνθεσης των ζωοτροφών και η απαγόρευση χορήγησης ζωοτροφών ζωικής προέλευσης (αιματάλευρα, ιχθυάλευρα κ.άλ) σε φυτοφάγα ζώα, η υποχρεωτική ιχνηλάτηση στο σύνολο των ζωικών προϊόντων και η κατά καιρούς αναστολή της κυνηγετικής δραστηριότητας.

Labels:

3 Comments:

At 05 December, 2011 , Blogger ο δείμος του πολίτη said...

Θα προσθέσω και την απαγόρευση του κυνηγιού ή οποιασδήποτε μορφής οπλοκατοχής...

 
At 05 December, 2011 , Blogger ΤΑΣΟΣ said...

δείμο η απαγόρευση του κυνηγιού δημιουργεί πολλά οικ προβλήματα (βιοτεχνίες, ορεινή οικονομία)

Γιά την οπλοκατοχή συμφωνώ απολύτως.

 
At 05 December, 2011 , Blogger ο δείμος του πολίτη said...

Κοίτα και οι δολοφονίες ανθρώπων και η απαγόρευση εμπορίας οργάνων δημιουργεί οικονομικά προβλήματα...

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home