Sunday, March 30, 2014

TO ΒΡΩΜΙΚΟ ΓΑΛΑ...

- Η ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑΡΚΗΣ ΚΑΤΑ 40%
ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ (περιορισμένη  έκταση βοσκότοπων, ανάγλυφο, ιδιοκτησιακό , χαμηλό ύψος και κατανομή βροχοπτώσεων, ξηροθερμικό κλίμα, χαμηλή παραγωγικότητα, κ. άλ.) ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΣΟΣΤΩΣΕΙΣ  ΔΕΝ ΕΠΙΠΤΡΕΠΟΥΝ ΤΗΝ  ΑΥΞΗΣΉ ΤΟΥ. ΕΧΕΙ ΓΡΑΦΕΙ ΟΤΙ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΚΑΠ ΘΑ ΧΑΛΑΡΩΣΟΥΝ ΛΙΓΟ, ΠΙΘΑΝΟΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΟΣΟΣΤΩΣΕΙΣ, ΟΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΗ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΓΑΛΑΚΤΟΠΑΡΑΓΩΓΗΣ.

- ΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΙΣ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΜΕ ΖΗΜΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 30%.

-  ΓΑΛΑ «ΦΡΕΣΚΟ» ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΤΟ ΓΑΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΝΑ ΒΡΑΖΕΤΑΙ Η ΝΑ ΠΑΣΤΕΡΙΩΝΕΤΑΙ Η ΝΑ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΝΕΤΑΙ.

- ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΝΑ ΠΑΣΤΕΡΙΩΜΕΝΟ ΓΑΛΑ: ΘΕΡΜΑΝΣΗ 62,9 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ ΕΠΙ 30 ΛΕΠΤΑ Η 71,6 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ ΕΠΙ 15 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ  ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΕΣ ΓΙΑ ΠΕΝΤΕ (5) ΗΜΕΡΕΣ. ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΣΤΕΡΙΩΣΗ ΤΟ ΜΙΚΡΟΒΙΑΚΟ ΦΟΡΤΙΟ ΑΥΞΑΝΕΙ. ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΠΕΝΤΕ (5) ΗΜΕΡΕΣ ΤΟ ΜΙΚΡΟΒΙΑΚΟ ΦΟΡΤΙΟ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑ ΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΠΑΘΟΓΟΝΟ ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΟ (σαλμονέλες, σιγγέλλες, σταφυλόκοκκους, στρεπτόκοκκους,  βρουκέλλες κ. άλ).  ΤΟ ΠΑΣΤΕΡΙΩΜΕΝΟ ΓΑΛΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΒΡΑΣΜΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ.

- ΣΤΙΓΜΑΙΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΣΤΟΥΣ 135 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ ΤΟ ΓΑΛΑ ΑΠΟΣΤΕΡΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΜΠΟΔΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΣΤΑΝΙΑΣΜΑ. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ  ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΣΗ.
ΤΟ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΜΕΝΟ ΓΑΛΑ ΣΥΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ (ΠΡΕΠΕΙ) ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΑΣΗΠΤΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ.
ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΑΡΚΕΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΕΧΕΙ ΤΗ ΓΕΥΣΗ ΤΟΥΠΑΣΤΕΡΙΩΜΕΝΟΥ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΟ ΑΡΩΜΑ. Η ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΣΗ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΟΤΑΝ ΟΙ ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΑΠΟΤΥΓΧΑΝΟΥΝ ΝΑ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΟΥΝ.
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΒΑΚΤΗΡΙΑ Coxiella burnetti.

- ΜΕ ΤΟ ΒΡΑΣΜΟ – ΠΑΣΤΕΡΙΩΣΗ – ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΣΗ ΤΟ ΓΑΛΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΑ. ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ, ΠΡΩΤΕΙΝΕΣ, …

- ΤΟ ΓΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΗΣ ΤΡΟΦΗ. ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΣΕ ΚΑΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΦΟΜΟΙΩΣΙΜΑ (ασβέστιο, φωσφόρο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο, νάτριο, κάλιο, βιταμίνες, C, B1, B2, B6, B12, A, φολικό οξύ κ. άλ) ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΛΙΠΗ.

- ΤΟ ΓΙΔΙΝΟ ΓΑΛΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΣΒΕΣΤΙΟ, ΦΩΣΦΟΡΟ, ΚΟΒΑΛΤΙΟ κ . άλ. ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΒΕΙΟ. ΜΟΙΑΖΕΙ Ως ΠΡΟΣ ΤΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΑΓΕΛΑΔΙΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΗΤΡΙΚΟ (η καζεΐνη μοιάζει με εκείνη του γυναικείου γάλακτος) . ΕΧΕΙ ΓΡΑΦΕΙ ΟΤΙ ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΩΣ ΜΗ ΑΛΛΕΡΓΙΟΓΟΝΟ. ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΦΥΣΙΚΑ ΟΜΟΓΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΕΙΔΟΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ.

- ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΒΡΩΜΙΚΟ ΓΑΛΑ?
ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΛΑΨΕΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΑΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΘΕΙ ΧΩΡΙΣ ΒΡΑΣΜΟ – ΠΑΣΤΕΡΙΩΣΗ – ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΣΗ.
ΓΙΑΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΟΘΕΙΑ (αναμείξεις διαφόρων ειδών, ελληνικών η ξένων,  νωπού η σκόνης  κ. άλ) ΛΟΓΟ ΤΗΣ ΔΙΑΦΟΡΆΣ ΤΙΜΗΣ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΓΧΩΡΙΟΥ (50% φθηνότερο περίπου το εισαγόμενο)
- ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΗ ΝΟΘΕΙΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΚΑΤΟΧΎΡΩΣΗ ΤΗΣ ΦΕΤΑΣ (τυρί παραγόμενο από ελληνικό αιγοπρόβειο γάλα ντόπιων φυλών).
ΓΙΑΤΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΘΟΥΝ ΕΙΣΑΓΩΓΕΙΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ  ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΖΗΤΟΥΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΗΜΕΡΩΝ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΔΡΑΙΩΣΗ.
ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑ ΣΤΗ ΛΙΑΝΙΚΗ ΤΙΜΗ.
ΓΙΑΤΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΤΑΙ Ο ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ.
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ «ΦΡΕΣΚΟ» ΓΑΛΑ.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ

- ΟΣΟ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΟΙ ΗΜΕΡΕΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ Η ΟΙ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΤΓΑΙ Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ, ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΑΛΑΚΤΟΠΑΡΑΓΩΓΗ.
- Ο ΚΑΤΑΝΛΩΤΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΣΤΟ ΡΑΦΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΜΩΣ ΝΑ ΕΛΕΓΧΘΟΥΝ ΣΤΑ ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ (γιαούρτι, τυρί)  ΠΟΥ ΚΥΡΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΠΟΙΗΤΕΣ.

ΥΓ

- ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΙ
ΜΕ ΑΡΙΣΤΕΣ ΟΡΓΑΝΟΛΗΠΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΟΡΓΑΝΟΛΗΠΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ.

- ΖΩΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΙ ΑΠΌ ΖΩΑ ΠΟΥ ΔΙΑΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΜΕ ΣΙΤΗΡΕΣΙΑ ΟΠΟΥ ΕΝΣΩΜΑΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΥΛΕΣ (φάρμακα, κλπ) ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΥΠΟΔΕΕΣΤΕΡΑ ΕΚΕΙΝΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΙ ΜΕ ΒΟΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home