Sunday, November 15, 2015

Η ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΚΡΕΑΤΟΣ

Συνέχεια από εδώ

Ο Π.Ο.Υ κατέταξε το κατεργασμένο κρέας στις καρκινογόνος ουσίες και το κόκκινο κρέας στις πιθανόν καρκινογόνες.

Η κατεργασία του κρέατος (αλάτισμα, καπνισμός, κ. άλ) πιθανόν να δημιουργεί πολυκυκλικούς αρωματικούς υδρογονάνθρακες που συνδέονται με δημιουργία καρκίνων του παχέως εντέρου (μαζί με την παχυσαρκία, το κάπνισμα, την υπερβολική κατανάλωση οινοπνευματωδών κ. άλ.).
Ομοίως και κατά το ψήσιμο στα κάρβουνα.



ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΟΦΑΓΙΑ

« Η κρεοφαγία είναι ανήθικη πράξη και ανθυγιεινή για το σώμα».
Πυθαγόρας

«Η κρεοφαγία αδυνατεί την ψυχή».
Πλούταρχος

« Αν θέλετε φρόνηση και σοφία να αποφεύγετε την κρεοφαγία. Η εισαγωγή κρέατος στο σώμα δημιουργεί έξοδο του πνεύματος από αυτό».
Ιπποκράτης

« Το κρέας είναι νεκρή τροφή. Τα πτώματα των ζώων είναι χειρότερα από τα κόπρανα».
Ηράκλειτος

« Υπάρχει πιο τρομερός άνθρωπος από εκείνον που τρέφει τον εαυτόν του με κομμάτια από τα αδέλφια μας τα ζώα».  
Διογένης

« Καθήκον του ανθρώπου είναι να απέχει από την κρεοφαγία για λόγους ηθικής και υγείας».
Θεόφραστος

«Οι αρχαίες φυλές ομολογούσαν ότι η κρεοφαγία είναι ανώμαλη και αηδιαστική».
Πορφύριος

« Το κρέας είναι βρώμικο φαγητό… θα έλθει η ημέρα που οι ψυχές των σφαγμένων ζώων θα τιμωρήσουν εκείνους που τους αφαιρούν τη ζωή τους».
Ορφέας


Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home