Saturday, March 19, 2016

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ «ΚΑΥΚΑΛΟ»

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ 17,18/3/2016


- προβλέπει εθελοντική συμμετοχή στη φιλοξενία προσφύγων μεταναστών των κρατών μελών,
- δεν διατυπώθηκαν εγγυήσεις εφαρμογής και ποιος θα την επιβλέπει ως προς τη σωστή εφαρμογή  της,
- δεσμεύει μόνον την Ελλάδα και την Τουρκία,
- η Χώρα πρέπει να νομοθετήσει για το ότι η Τουρκία είναι ασφαλής χώρα διαφορετικά δεν μπορεί να γίνει επανπροωθηση,
(ελπίζεται όταν το κάνουν (αν το κάνουν) να λάβουν υπ ΄όψιν τους τη γενοκτονία των Κούρδων, τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των δικαιωμάτων των μεταναστών – προσφύγων, την ελευθερία της έκφρασης, την εμπλοκή της χώρας σε ένα κύκλο αίματος και βίας,)
- επικυρώνεται το κλείσιμο των συνόρων,
-  δεν φαίνεται λύση για τους εγκλωβισμένους στη Χώρα. Θα πάνε αυτοί οι άνθρωποι εκεί που θέλουν?

ΤΟΥΡΚΙΑ:

- φαίνεται να χορηγούνται πιστώσεις χωρίς να απελευθερώνονται  κάποια κονδύλια, αντίθετα υπάρχουν δυσκολίες με την ελεύθερη μετακίνηση τούρκων πολιτών. Κερδίζει χρήματα εκβιάζοντας. Απαιτεί κοινή δράση στα «αμφισβητούμενα» νησιά – βραχονησίδες. «Ξεπάγωσε» τις διαδικασίες ένταξης, χωρίς να την ενδιαφέρει η ένταξη παρά μόνο ειδική σχέση με αποδέσμευση των κονδυλίων και η ελεύθερη διακίνηση ανθρώπων και  εμπορευμάτων.  

ΝΑΤΟ

- φαίνεται αφορμή το προσφυγικό – μεταναστευτικό για την παρουσία  πολεμικών πλοίων στο Αιγαίο.
Αιτίες: 1) αντιστάθμισμα της παρουσίας των ρωσικών δυνάμεων στην ανατολική Μεσόγειο,
2) να παίξει ρόλο στις διαπραγματεύσεις που έχουν ήδη αρχίσει μεταξύ ΕΕ – ΡΩΣΙΑΣ – ΗΠΑ,
3) ενδεχόμενη επέμβαση στη Λιβύη  ξανά,
4) η διεύλευση των ρώσικων πολεμικων πλοίων
 

ΕΕ

" Δεν μπορεί να υπάρξουν δημοκρατικές επιλογές απέναντι στις ευρωπαικές συνθήκες"
Ζαν - Κλωντ Γιουνκερ

- το έλλειμμα δημοκρατίας αυξάνεται, το ευρωπαϊκό κεκτημένο κατακρημνίζεται (ανθρωπιά, αλληλεγγύη, αξιοπρέπεια, δημοκρατία, ασφάλεια), η αναμενόμενη «εμβάθυνση» φαίνεται να πηγαίνει πίσω, 

- η ΕΕ των τεσσάρρων ελευθεριών: "κεφαλαίων, εμπορευμάτων, υπηρεσιών και προσώπων" φαίνεται να γίνεται παρελθόν,- μια απερίγραπτη γραφειοκρατία και ένα πολυδαίδαλο νομοθετικό πλάισιο (κανονισμο, οδηγίες, κ. άλ.) είναι πιθανές αιτίες ενδεχόμενης κατάρρευσης,

- η πολιτική ένωση (ιδρυτικός σκοπός της ΕΟΚ - ΕΕ)  έχει αντικατασταθεί από την πολιτική των χριστιανοδημοκρατών και των διαβρωμένων σοσιαλδημοκρατών  δηλ. την πολιτική του νεοφιλελευθερισμού,

- τα όργανα της ευρωζώνης (ΕΤ και συναφείς μηχανισμοί) έχουν μετατραπεί σε έναν εκβιαστικό μηχανισμό μεταφοράς πλούτου από τις χώρες του νότου στις βόρειες χώρες και ιδιαίτερα της Γερμανίας (στα χρόνια της κρίσης το ΑΕΠ τη γερμανίας αυξήθηκε κατά ένα τρις ευρώ).

- Κομισιόν (λένε και γράφουν ότι θέλουν να ακούσουν τα κράτη - μέλη και οι κυβερνήσεις τους) και Ευρωκοινοβούλιο έχουν περιθωριοποιηθεί και έχουν υποβαθμισμένο ρόλο, δεν τους υπολογίζουν,


- η οικονομική και προσφυγική κρίση μετατοπίζει το εκλογικό σώμα των χωρών μελών προς συντηρητικές και αντιδραστικές κυβερνήσεις και σε αύξηση του εκλογικού ποσοστού  ναζιστικών κομμάτων,

- υποκύπτουν στο ρατσισμό και στην ξονοφοβία, κλείνουν τα σύνορα στην ανθρωπιά και οδηγούν στο θάνατο και στις ασθένειες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες,

- φοβούνται να μην εξοδεύσουν χρήματα για τις κοινωνικές τους δομές και την κοινωνική τους σταθερότητα σε βάρος της ανεκτικότητας,

- δεν έκαναν τίποτα για την αποτροπή η σταμάτημα του πολέμου στη Συρία και στο Κουρδιστάν,

- καταδικάζονται από τον ΟΗΕ και τη Διεθνή Αμνηστία για τις αυθαιρεσίες και τις διαδικασίες χορήγησης ασύλου,

- αδυνατούν να χαράξουν μιαν πολιτική για το προσφυγικό – μεταναστευτικό (άνοιγμα ανθρωπιστικών διαδρόμων,πολιτική υποδοχής, ενσωμάτωση, δικαιώματα προσφύγων κ.άλ) παραβιάζοντας τη διεθνή και κοινοτική ιδιαίτερα ως προς την ασφάλεια τους, απαιτούν καταστολή, κάθε χώρα εφαρμόζει τη δική της πολιτική,

- χρησιμοποιούν τους Σκοπιανούς για την πολιτική τους των κλειστών συνόρων,

- σήμερα δεν εκφράζει συμφέροντα των κοινωνιών των ευρωπαικών χωρών αλλά συμφέροντα, πολυεθνικών, βιομηχάνων, χρηματιστηριακών εταιριών, τραπεζών κ.λ.π. Έχουν μεταττραπεί σε μιά ένωση αδίστακτών δανειστών.
Εξελίσσεται σε ένα μηχανισμό επιβολης λιτότητας στα κράτη - μέλη.


Αυστρία: καγκελάριος ο Φάιμαν (σοσιαλδημοκράτης?) , έκλεισε μονομερώς τα σύνορα μαζί με ηγέτες βαλκανικών χωρών (Βίσεγκραντ), μετατρέπουν την ΕΕ σε φρούριο, αποτελεί το σύνδεσμο των ακροδεξιών κομμάτων των δυτικών Βαλκανίων και κρυπτοφασιστικών οργανώσεων των χωρών της ΕΕ, τρίτο σε κοινοβουλευτική δύναμη κόμμα είναι το ακροδεξιό Κόμμα της Ελευθερίας, κυβερνά μαζί με τον Φάιμαν. Στο κλείσιμο των συνόρων πρωτοστατεί ο Υπ. Εξ. Σεμπάστιαν Κουρτς.

Ντόναλντ Τουσκ (πολωνός, πρόεδρος Ευρωπαϊκού Συμβουλίου): «Οι παράνομες μεταναστευτικές ροές κατά μήκος των δυτικών Βαλκανίων έφτασαν στο τέλος τους. Δεν πρόκειται για ζήτημα μονομερών αλλά για κοινή ευρωπαϊκή απόφαση των 28)
Ενήργησε σε γνώση της Μέρκελ και Γιούνκερ, σκοπός του να ενισχύσει το ρόλο του και το ρόλο της Πολωνίας στις χώρες Βίσεγκραντ.

Σλοβακία: φασιστικά κόμματα στο κοινοβούλιο, το κόμμα
SMER του Ρόμπερτ Φίτσο ήρθε πρώτο στις εκλογές, δεν μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση λόγο της αύξησης της εκλογικής δύναμης των ακροδεξιών κομμάτων (Λαϊκό Κόμμα) . Οι ξενοφοβικές δηλώσεις του Φίτσο συνάδουν με εκείνες των ηγετών της Πολωνίας και της Ουγγαρίας. Είναι αυτός που είπε να γίνει η Ελλάδα ένα και μοναδικό hot spot στην ΕΕ. 25 σλοβάκοι αστυνομικοί φρουρούν τα σύνορα μαζί μα αστυνομικούς της FYROM

Ουγγαρία: το κυβερνών κόμμα
Fidesz του Βικ. Ορμπάν (εθνικιστής) υιοθέτησε τις απόψεις του φασιστικoύ Jobbik με αποτέλεσμα την εκλογική υποχώρηση του δεύτερου.
Φράζει τη νότια περιοχή της Χώρας του με συρματοπλέγματα.  ¨Ήταν η πρώτη χώρα που άρχισε να φράζει τα σύνορα.
Έδωσε εντολή για κακοποίηση μεταναστών. Κλείνει το αρχείο του μαρξιστή - φιλοσόφου Ούγγρου Γκιόργκι Λούκατς.
Σπούδασε στην οξφόρδη με υποτροφία του Ιδρύματος Σόρος.
Ϊδρυσε το κόμμα του με χρηματοδότηση απο το ίδιο Ίδρυμα. Το κόμμα αυτό εξελισσετα σε ξενοφοβικλό, ανελεύθερο, λαικίστικο και αυταρχικό.
Το 1998 εξελέγει για πρώτη φορά πρωθυπουργός.


Πολωνία: Γιάροσλαβ Κατσίνσκι (εθνικιστής – ευρωσκπτικιστής), επικεφαλής του κόμματος του Νόμου και της Δικαιοσύνης, δήλωσε ότι οι μετανάστες μεταφέρουν στη χώρα  ασθένειες που έχουν εξαλειφθεί από την ΕΕ . Τρίτη κοινοβουλευτική δύναμη είναι το ακροδεξιό Κ
ukiz 15.
Έχει δοθεί εντολή από την ΕΕ να κινηθούν οι διαδικασίες ελέγχου για να διαπιστωθεί αν στην Πολωνία τηρούνται οι εγγυήσεις ενός κράτους δικαίου.

Τσεχία: την αντιπροσφυγική πολιτική ασκεί ο πρόεδρος Μίλος Ζέμαν και το ακροδεξιό κόμμα Αυγή. Τρικομματική κυβέρνηση του Μπόχουσλαβ Σομπότκα  (
GSSD – σοσιαλδημοκρατικό?), του κεντρώου – λαϊκιστικού ΑΝΟ 2011 και του χριστιανοδημοκρατικού CDU-CSL. O Σομπότκα έχει δηλώσει ότι η χώρα του θα αποχωρήσει από την ΕΕ αν αποχωρήσει η Βρετανία συνδέοντας την άποψή του και με το προσφυγικό.

Εσθονία: οι εκδηλώσεις του ΕΚΡΕ – Λαϊκού Κόμματος της Εσθονίας στους δρόμους του Ταλίν θυμίζουν χιτλερικές εκδηλώσεις.

Δανία: ζητά την κατάσχεση των τιμαλφών και χρημάτων των προσφύγων – μεταναστών, ρυθμιστής των πολιτικών εξελίξεων είναι το ακροδεξιό Λαϊκό Κόμμα.

Γερμανία: ανταγωνίζονται οι ακροδεξιές παρατάξεις που θέλουν να κλείσουν τα σύνορα της Γερμανίας και οι δεξιές που θέλουν να κλείσουν τα σύνορα της ΕΕ, τέτοιες παρατάξεις είναι το ακροδεξιό
NPD, η «Εναλλακτική για τη Γερμανία» - ΑfD.

Ελλάδα: ενισχυμένη φύλαξη συνόρων, αυστηρό διαχωρισμό προσφύγων και μεταναστών, λειτουργία κλειστών στρατοπέδων, αποτρεπτική δημόσια διπλωματία.

Βρετανία: δεν δέχεται πρόσφυγες για ανθρωπιστικούς λόγους, του Βrexit ηγείται ο δήμαρχος Λονδινου ΜΠΟΡΙΣ ΤΖΟΝΣΟΝ -
BORIS JOHNSON. Yπέρ της εξόδου έχει ταχθει και ο λαικιστής - αρχηγός κόμματος Φάρατζ.

Γαλλία: με βάναυσο τρόπο και φωτιές κατέστρεψαν  τους καταυλισμούς στο Καλαί.
 

Συμπερασματικά


- «Η χειρότερη χρεωκοπία είναι αυτή του Ευρωπαϊκού Πνεύματος . Γιατί χειρότερη από την οικονομική είναι η απόλυτη χρεωκοπία της ανθρωπιάς , των αρχών της Ευρώπης , της αλληλεγγύης απέναντι στον πρόσφυγα που υποφέρει . Είναι χρεοκοπία του πολιτισμένου ευρωπαίου να υψώνει τείχη στα σύνορά του. Να αφήνει γυναίκες και παιδιά  αβοήθητα να σβήνουν, περπατώντας το δρόμο της προσφυγιάς…»
Ιερώνυμος


- Οι μεγάλες διαφορές μεταξύ των χωρών - μελών της ΕΕ (Βrexit, το σύνολο της δεξιάς στην Ιταλία είνια κατά της ευρωζώνης και υπέρ της εξόδου από την ΕΕ, το προσφυγικό κ. άλ.) οδηγούν σε αύξηση του ευρωσκεπτικισμού, σε ενδεχόμενη αποσύνθεση και φυσικά στα συρματοπλέγματα.

- Η ΕΕ δεν θα αλλάξει, αν αλλάξει θα αλλάξει προς το χειρότερο. Αλλαγή προς το καλύτερο θα γινει αν αλλάξουν οι συσχετισμοί. Οι συσχετισμοί θα αλλάξουν μόνο με την ένταξη της Ρωσίας. 

- Η ΕΕ βρίσκεται σε "υπαρξιακή κρίση" (Γιούνκερ), σε "κρίσιμο σταυροδρόμι" (Μέρκελ), "χρειάζεται ένα αισιόδοξο σενάριο για το μελλον της Ευρώπης" (Τουσκ), "είναι ένα δραματικό κίνημα προς την επανεθνικοποιηση" (Σουλτς). Ο Τελευταίος αναφέρεται  στην έξοδο της Βρετανίας και την τάση που έχει εμφανιστεί για την απροθυμία για ευρωπαική συνεργασία και πολιτικες συνοχής και αλληλεγγύης.

 
 

Labels:

2 Comments:

At 19 March, 2016 , Blogger vantageo said...

Ο φερόμενος ως πρωθυπουργός υπέγραψε μια ακόμη ζημιογόνα και την παρουσίασε ως επωφελή.
Θα εγκαταστηθούν εμπειρογνώμωνες. Ποιοί είναι αυτοί οι ειδικοί στην ασφάλεια;
Έτσι ακριβώς συμβαίνει και με τις τριτοκοσμικές χώρες της Αφρικής που η εξαθλίωση κυριαρχεί. Πρώτα μπάινουν οι κυανόκρανοι. Και μετά από προβοκάτσια σε προβοκάτσια διαλύουν τη χώρα σε εταιρίες.
Τα διαβαίνουμε την πύλη της κόλασης.

 
At 19 March, 2016 , Blogger ΤΑΣΟΣ said...

Σίγουρα κάτιθα έχουν να πουν για εθνική κυριαρχία.

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home