Monday, May 02, 2016

ΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Συνέχεια από εδώ και εδώ

- Από το τέλος του 2014 αυτονομήθηκε για να οδηγήσει το ΣΥΡΙΖΑ  σε συνθηκολόγηση.  Έχει γραφεί ότι η αυτονόμησή  τους είχε ήδη αρχίσει ταυτόχρονα μα την άνοδο του κ. Τσίπρα στην αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ.
- Την ηγετική ομάδα συγκροτούν κυρίως επαγγελματίες πολιτικοί, σταλινικής νοοτροπίας, ανεπάγγελτοι, απολίτικοι πολιτικοί, χωρίς να στηρίζεται σε ένα ιδεολογικό συσχετισμό. Τη δύναμή της αντλεί από εκείνους που έχουν καταλάβει η πρόκειται να καταλάβουν θέσεις στη διοίκηση η στο κόμμα.

- Είναι μια ανεπαρκής, κατώτερη των περιστάσεων,  "προδοτική ομάδα των συμφερόντων και των αγώνων του ελληνικού λαού".

- Μέσα στην ηγετική ομάδα και στην κυβέρνηση έχουν διαμορφωθεί υποομάδες γιά να κρατούν τις κυβερνητικές θέσεις αλλά και να εκλέγονται σε κομματικές θέσεις οι ίδιοι και οι υποτακτικοί τους.

- Φαινόντουσαν λιγότερο αλλοτριωμένοι αλλά δεν ήταν.

- Προϋπόθεση της ύπαρξής της η διάλυση η ο εκφυλισμός των κομματικών διαδικασιών και του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ. H δράση της εκφράζεται με αυθαίρετες αποφάσεις πέραν των κομματικών οργάνων (όσων απέμειναν) και με τη χρησιμοποίηση προσώπων στη διοίκηση, στο κόμμα, στα ψηφοδέλτια και στην κυβέρνηση, χωρίς καμιά διαβούλευση,  ιδεολογικά και πολιτικά ξένων προς την ιδεολογία της αριστεράς αλλά σε συμφωνία με ότι απαιτούσε η συνθηκολόγηση (αλλαγή πολιτικής, ψήφιση και εφαρμογή μνημονίων και μνημονιακών νόμων κ. άλ).

- Αυτοπροσδιορίζονται ως αριστερά, μετά τη συνθηκολόγηση μιλούν για κυβέρνηση «εθνικής σωτηρίας», όμως κυβερνούν σαν δεξιά, ακολούθησαν την πεπατημένη, υπέγραψαν το χειρότερο μνημόνιο για κοινοβουλευτική χώρα κατ΄ επιταγή των δανειστών και ύστερα από παρελκυστικές διαπραγματεύσεις, χωρίς καμία επεξεργασία των απόψεών τους από κομματικά στελέχη, κοινοβουλευτικές επιτροπές η εξειδικευμένους πανεπιστημιακούς.

- Σκοποί αυτονόμησης και συνθηκολόγησης:

κατάκτηση και άσκηση πολιτικής εξουσίας,

πολιτική εξυπηρέτησης αστικών συμφερόντων,

διαβεβαίωση ανησυχούντων επιχειρηματιών ότι δεν θα θιγούν τα συμφέροντά τους.

- Οι πρώτες επιπτώσεις ήταν:

προσχώρηση στελεχών για ιδιοτελείς σκοπούς,

λιτότητα και φτωχοποίηση περισσότερων και ευρύτερων κοινωνικών στρωμάτων (μείωση αγοραστικής δύναμης, καταβαράθρωση του βιοτικού επίπεδου, διάλυση του κοινωνικού κράτους),
απεμπόληση βασικών θέσεων (λογιστικός έλεγχος και διαγραφή δημόσιου χρέους, διεκδίκηση γερμανικών αποζημιώσεων, λαθρεμπόριο, προεκλογικές υπερβολές κ. άλ.),

αδρανοποίηση και καθήλωση ίσως του μαχητικότερου τμήματος των εργαζομένων της Χώρας. Στέρησαν την κοινωνία από μαχητικούς εργαζόμενους  και νεολαίους τα οποίους καθήλωσαν και εγκλώβισαν σε ατέρμονες κομματικές διαδικασίες,

να οδηγείται  μια καταρτισμένη νεολαία σε αφανισμό (ανεργία, μετανάστευση, κακοπληρωμένη και ανασφάλιστη εργασία, ανασφάλεια,…),

συρρίκνωση της οικονομίας ,οικονομική ύφεση και συσσώρευση πλούτου από ορισμένα κοινωνικά στρώματα ( κατά τη διάρκεια της κρίσης 500 επιχειρήσεις αύξησαν τα κέρδη τους κατά 10 δισ. ευρώ).

- Οι κινήσεις αυτονόμησης της ηγετικής ομάδας και οι σχέσεις με τα ΜΜΕ οδήγησαν στη δημιουργία της ομάδας των 53.

- Εξουδετέρωσαν το κόμμα ΣΥΡΙΖΑ, για να αποφύγουν ενδοκυβερνητικά και ενδοκομματικά προβλήματα, με την εμπλοκή του σε μια δαιδαλώδη διαδικασία εκπόνησης κυβερνητικού προγράμματος που ποτέ δεν ολοκληρώθηκε και ποτέ δεν λήφθηκε υπ΄ όψιν.

- Εκμεταλλεύτηκαν την αξιοπιστία μελών και ψηφοφόρων που λανθασμένα  τους απέδιδαν καλές προθέσεις.  

- Οδηγούν τη Χώρα σε αδιέξοδο και πολιτική αστάθεια.

- Φαλκιδεύουν το μέλλον της με τις δεσμεύσεις που ανέχονται η υπογράφουν:
μόνιμος μηχανισμός προσαρμογής,
προληπτικά μέτρα (που στοχεύουν μισθούς και συντάξεις),
η επιτήρηση,
η ανάκληση των μέτρων μετά από έγκριση των δανειστών,
 ανέφικτο οικονομικό πλεόνασμα 3,5% το 2018 και μετά.
κ. άλ.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home