Saturday, November 12, 2016

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΕΦΗΜEΡΙΔΑ "ΤΑ ΝΕΑ"


11/11/2016
                                                                     ΠΡΟΣ:
                                                                 ΕΦ. «ΤΑ ΝΕΑ»
                                                                   
                                                                  
info@tanea.gr

θεμα: χαραλαμποσ κατσιμητροσ: αποκατασταση ιστορικησ αληθειασ
 σχετ. δημοσιευμα τα νεα 28-30/10/2016, χρηστου χωμενιδη
                                                                                                  
 
Υπενθυμίζεται ότι ο Κατσιμήτρος ήταν δωσίλογος υπουργός εργασίας και γεωργίας στην κυβέρνηση Τσολάκογλου, συνεργάστηκε με τους γερμανούς κατακτητές και ως στρατιωτικός αγνόησε εντολές των προϊστάμενων του (συνθηκολόγηση). Καταδικάστηκε από δικαστήριο δωσιλόγων σε φυλάκιση 5 ετών και 6 μηνών.

Για τα γεγονότα εκείνης της περιόδου παρατίθενται ιστορικές αναφορές:
                                              
«
Oι στρατηγοί:
Γ. Τσολάκογλου,
Γ. Μπάκος,
Σ. Μουτούσης,
Χ. Κατσιμήτρος,
Ν. Μάρκου,
Π. Δεμέστιχας και
Λ. Ρουσόπουλος,
κατά το χρονικό διάστημα από 18-21/4/1941 στην Ήπειρο «διαρκούντος του μετά της Ιταλίας και Γερμανίας πολέμου της Ελλάδος στρατιωτικοί όντες και δη στρατηγοί διοικηταί σωμάτων στρατού και Μεραρχιών, παρά την εντολήν ήν έλαβαν παρά του αρχηγού του στρατού να συνεχίσουν τον αγώνα, εγκατέλειπον την θέσιν των ενώπιον του εχθρού».

Τόσο οι κατοχικοί πρωθυπουργοί όσο και οι υπουργοί τους
«εγένοντο συνειδητά όργανα του εχθρού προς διάδοσιν της προπαγάνδας του εξαίροντας το έργον του κατακτητού και προκαλούντες την ηττοπάθειαν παρά τω Ελληνικό Λαό και την περιφρόνησιν του Εθνικού και Συμμαχικού αγώνος διά δημοσίων ομιλιών, ραδιοφωνικών εκπομπών, άρθρων, δημοσιευμάτων εις ημερησίας εφημερίδας, οργανώσεως διαλέξεων και διά της εν γένει πολιτικής των».
κατά τη διάρκεια της κατοχής
 «εκ προθέσεως και εκουσίως συνέτρεξαν τον εχθρόν διά της διαθέσεων των απαιτουμένων χρημάτων, τροφίμων και ανδρών, όπως συνεχίσει εντός και εκτός της Ελλάδος την κατ΄ αυτής και των συμμάχων της πόλεμον».
Η ΠΑΡΩΔΙΑ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ
ΤΩΝ ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ
ΚΑΙ Η ΑΥΤΟΚΑΤΑΔΙΚΗ
ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
«Ο ΡΗΓΑΣ»
ΑΝΑΤΥΠΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ


«…τον αγώνα στα αλβανικά βουνά ο Ελληνικός λαός τον διεξήγαγε μόνος του, χωρίς ηγεσία ουσιαστικά. Αφού με την κήρυξη του πολέμου από την Ιταλία « η διαρροή της κυβέρνησης υπήρξε πρωτοφανής. Και η προδοσία των ανωτάτων στελεχών της εις τον στρατόν και τους άλλους παράγοντες καταπληκτική και επονείδιστος…»
Κομνηνός Πυρομάγλου
Θωμάς Σ. Πρόφης

«Οι Έλληνες στρατιώτες είχαν σταματήσει τους Ιταλούς εισβολείς και τους είχαν εξαναγκάσει σε υποχώρηση. Προέλασαν οι Έλληνες στρατιώτες στα ενδότερα της Αλβανίας παρά την τραχύτητα του εδάφους και τις αντίξοες συνθήκες του χειμώνα. Ξαφνικά τον Απρίλιο του 1941 έλαβαν διαταγές να υποχωρήσουν μπροστά στον εχθρό που είχαν κατανικήσει και να παραδώσουν τις θέσεις είχαν κερδίσει με αγώνα και αίμα. Ο λόγος ήταν η γερμανική εισβολή στη Μακεδονία».
ΜΕΡΕΣ ΤΟΥ 1940-41
ΣΤΟ ΚΟΡΩΠΙ
ΘΩΜΑΣ Σ. ΠΡΟΦΗΣ
ΚΕΚΡΟΠΙΑ

H επιστολή αυτή γράφηκε με αφορμή δημοσίευμα της εφ. ΤΑ ΝΕΑ, 28-30/10/2016 στη στήλη «ΑΣΤΑΘΜΗΤΟΣ ΠΑΡΑΓΩΝ» στο οποίο μεταξύ άλλων ακαταλαβίστικων ο «δημοσιογράφος» διερωτάται πως δεν δαφνοστεφανώνεται ο δωσίλογος στρατιωτικός και γιατί η συλλογική μνήμη και η ιστορία τον «σκέπασε με το σεντόνι της λήθης».

Ύστερα από τα παραπάνω οι απαντήσεις είναι προφανείς.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home