Friday, December 02, 2016

ΜΗΝΥΜΑΤΑ...

MHNYMA ΚΥΡΙΑΚΗ 27/4/1941, ΕΚΦΩΝΗΤΗΣ  ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΑΘΗΝΩΝ

«Εδώ ελεύθεραι ακόμη Αθήναι! Έλληνες! Οι γερμανοί εισβολείς ευρίσκονται εις τα πρόθυρα των Αθηνών. Αδέλφια κρατείστε καλά  μέσα στην ψυχή σας του πνεύμα του μετώπου! Ελληνες θάρρος! Δεν ενικήθημεν. Η ελευθερία γρήγορα και πάλιν θα έλθει. Περιφρονείστε τον κατακτητήν. Όχι δάκρυα και λυγμούς. Σταθείτε υπερήφανοι! Επάνω από όλα η Ελλάς. Ο αγών συνεχίζεται εις την Κρήτην. Η νίκη είναι δική μας! Ο σταθμός αυτός , σε λίγο δεν θα είναι Ελληνικός, θα είναι γερμανικός. Μην ακούσετε σε λίγο τον σταθμόν αυτόν που θα σας εκπέμψει πιθανόν το τέλος του πολέμου. Ο πόλεμος συνεχίζεται…».

MHNYMA  23/9/1944, ΕΚΦΩΝΗΤΗΣ  Κ. ΤΣΑΛΟΓΛΟΥ , ΥΠΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ Ο ΦΡΟΥΡΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΑΘΗΝΩΝ

«Προσοχή! Προσοχή! Σας μιλάει το ΕΑΜ/ΕΛΑΣ. Έλληνες!  Όλοι επί ποδός πολέμου! Ο ηρωικός ΕΛΑΣ λευτερώνει την αγαπημένη μας πατρίδα. ΄Ηρθε η ώρα να λευτερώσει και την Αθήνα μας. Εμπρός όλοι μας να λευτερώσουμε τους φυλακισμένους αδελφούς μας! Φωτιά και τσεκούρι στους αμετανόητους ταγματασφαλίτες, χωροφύλακες, μπουραντάδες, και τους κρυφούς πολιτικούς αρχηγούς τους. Κλείστε τα αυτιά σας στις προδοτικές διαδόσεις! Όλοι επί ποδός πολέμου!...»

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home