Friday, December 30, 2016

«ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ» Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΑΞΗ ΕΚΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

«ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ»
ΕΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΚΑΙΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΑΕ – Ε.Ε.Σ.Πε. ΑΕ
Η
ellenic Company of Assets and Participat

Δεν ανήκει στο δημόσιο παρά το ότι συμμετέχει με 40. εκ. ευρώ στο μετοχικό κεφάλαιο και το Ελληνικό Κράτος Είναι ο μοναδικός μέτοχος.
Σκοπός του είναι η ιδιωτικοποίηση, επιτήρηση και διαχείριση για 99 χρόνια του συνόλου της περιουσίας του δημοσίου (υλική και άυλη, 71.000 ακίνητα πλην της Ακρόπολης και των δασών ).
Οι δανειστές θα έχουν η τον πλήρη έλεγχο.
Διοίκηση θα ασκεί 5-μελες εποπτικό συμβούλιο με 5-ετή θητεία. Τρία από τα μέλη θα επιλέγει η κυβέρνηση αφού πρώτα θα έχε συμφωνήσει η ΚΟΜΙΣΙΟΝ και ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (
ESM). Τα άλλα δύο μέλη μεταξύ των οποίων και τον πρόεδρο θα επιλέγονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον ESM με την έγκριση του Υπ. Οικονομικών. Τα δύο αυτά μελη θα έχουν και δικαίωμα βέτο. Οι αποφάσεις θα λαμβάνονται με ομοφωνία τουλάχιστον τεσσάρων μελών. Το Εποπτικό Συμβούλιο θα διορίζει και τα μέλη του ΔΣ. Όλοι αυτοί θα απολαμβάνουν ασυλίας. Δεν υπάρχει δυνατότητα δημοκρατικού ελέγχου.
Στην Ε.Ε.Σ.Πε. ΑΕ περνάει το σύνολο της περιουσίας του ΤΑΙΠΕΔ (ΔΕΚΟ, ακίνητα του δημοσίου κ.άλ), το ΤΧΣ, η Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου – ΕΤΑΔ, η Εταιρία Δημοσίων Συμμετοχών – ΕΔΗΣ . Θα ενταχθούν επίσης η περιουσία των αστικών συγκοινωνιών (ΟΑΣΑ, ΟΣΥ – λεωφορεία, τρόλλευ-, ΣΤΑΣΥ – ΗΣΑΠ, ΑΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, ΤΡΑΜ- ), η ΕΛΒΟ, , όλα τα λιμάνια, οι μαρίνες, τα περιφερειακά αεροδρόμια, , η Εταιρία Κτιριακές Κατασκευές ΑΕ, το ΟΑΚΑ, οι εταιρίες ύδρευσης, ΟΤΕ, ΕΛΤΑ, ΕΓΝΑΤΙΑ. ΟΛΘ, 17% ΔΕΗ, 65% ΔΕΠΑ, 35% ΕΛΠΕ, ΕΛΛΗΝΙΚΟ, Μαρίνα Αλίμου, 40 χιλ. παραλιακό μέτωπο Αθηνών.
Τα έσοδα δεν θα κατευθύνονται προς τα ασφαλιστικά ταμεία αλλά προς εξυπηρέτηση του χρέους.    
Η Ε.Ε.Σ.Πε. ΑΕ – «ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ» έγινε κατά τα πρότυπα της
Treunaud , πρόεδρος της οποίας υπήρξε ο Σόϊμπλε και η οποία ξεπούλησε όλο τον πλούτο της πρώην Α. Γερμανίας, δημιούργησε  εκατομμύρια ανέργους και αποκλεισμένους από τη,ν αγορά εργασίας.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home