Wednesday, March 01, 2017

ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙ , ΑΝ ΔΕ ΜΑΤΑΙΩΘΕΙ, Η ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

- Γιατί οι Ελληνικές τράπεζες δεν έχουν τη δυνατότητα να χρηματοδοτήσουν την επένδυση και οι ξένες απαιτούν αυστηρές προϋποθέσεις  και χρονοβόρες διαδικασίες.

- Γιατί ενδεχόμενη ένταξη στο νέο ΕΣΠΑ θα καθυστερήσει και πιθανό να μην ενταχθεί ποτέ.

- Δεν έχουν ακόμη οριοθετηθεί και δεν έχουν προχωρήσει οι προβλεπόμενες εγκρίσεις για τους αρχαιολογικούς χώρους .

-  Γιατί δεν έχει ακόμη προχωρήσει η προσφυγή στο ΣΤΕ για τη διατήρηση νεώτερων κτιρίων.
Κατατέθηκε από την Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού αίτηση ανάκλησης και τροποποίησης (θεραπείας) της απόφασης που έλαβε η πλειοψηφία του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων περί μη χαρακτηρισμού ως διατηρητέων μνημείων κτιρίων και τεχνικών εγκαταστάσεων του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού. Την αίτηση υπογράφουν 11 μέλη της Επιτροπής.

- Γιατί παραμένει ανοικτό ακόμη το θέμα στις Επιτροπές:  Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Περιβάλλοντος και Εσωτερικής Αγοράς – Προστασίας Καταναλωτών
Στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και στην Επιτροπή Περιβάλλοντος και Εσωτερικής Αγοράς – Προστασίας Καταναλωτών (16/3/2016) από την Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο. Η Επιτροπή Αναφορών αποφάσισε το θέμα να παραμείνει ανοικτό και να διατυπώσει ερωτήματα προς την ΚΟΜΙΣΙΟΝ για το ενδεχόμενο παραβιάσεων της περιβαλλοντικής νομοθεσίας  και της νομοθεσίας για παράνομες κρατικές ενισχύσεις. Την προσφυγή υποστήριξαν Έλληνες ευρωβουλευτές και η ευρωβουλευτής Σκα Κέλερ.

- Γιατί ακόμα δεν έχουν πάρει απάντηση 40 προσωπικότητες από τον επιστημονικό χώρο και τα κινήματα κατά της εκποίησης του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ στην επιστολή που  έστειλαν στον Πρωθυπουργό και τον Υπ. Οικ. εξώδικη διαμαρτυρία που τεκμηριώνει τον παράνομο και επιβλαβή χαρακτήρα της συμφωνίας εκχώρησης (2/6/2016
)

- Γιατί θα πάνε φυλακή όσοι υπέγραψαν τιμή πώληση των 900.000.000 ευρώ όταν ύστερα από δικαστική έρευνα από τον Εισαγγελέα Διαφθοράς  και εισαγγελική παραγγελία για τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης για το ύψος του τιμήματος ένας εμπειρογνώμονας καταλήγει σε μια αποτίμηση 1,5 δις. και ο δεύτερος σε 2,3 δις.

- Γιατί στην υπό εκποίηση έκταση υπάρχουν δασικές εκτάσεις με συνταγματική προστασία.

- Γιατί το Ελληνικό Δημόσιο δεν έχει διαθέσιμο 1,5 δις για να μεταφέρει τις δημόσιες υπηρεσίες ς που στεγάζονται εκεί και τις απαραίτητες πιστώσεις για να καλυψει τις ρήτρες για περιπτώσεις που οι προβλέψεις των επενδυτών ανατραπούν η υπάρχουν υπερβάσεις στα χρονοδιαγράμματα από καθυστερήσεις η παραλείψεις της διοίκησης


- Γιατί οι επενδυτές απαιτούν τη λειτοργία καζίνο, που δεν προβλεπεται στην αρχική συμφωνία και φυσικά θα υπάρξουν αντιδράσεις απο ανταγωνιστριες εταιρίες αν εγκριθεί η λειτουργία του.

- Γιατί για το ΕΛΛΗΝΙΚΟ διαμορφώνεται ένα ισχυρό κίνημα αντίθεσης και αμφισβήτησης της ωφελιμότητας της επένδυσης που δύσκολα θα καμφθεί.

περισσότερα εδώ

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home