Tuesday, March 14, 2017

ΟΙ ΠΑΡΑΤΥΠΙΕΣ ΔΕΣΦΑ – ΟΔΔΗΧ – ΔΕΔΔΗΕ ΩΣ ΘΕΜΑΤΑ ΗΘΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ

ΔΕΣΦΑ:

Ο απερχόμενος πρόεδρος  και δ/νων σύμβουλος αφού έδωσε προαγωγή στον εαυτό του υπέβαλε αίτηση συνταξιοδότησης. Η παραμονή για λίγες ημέρες στο βαθμό του γενικού δ/ντη εξασφάλισε αύξηση στο εφ΄ άπαξ 100.000 ευρώ σε σχέση με το ποσό που θα ελάμβανε ως δ/ντης. Ο ίδιος εξουσιοδότησε το Εποπτικό Συμβούλιο να εγρίνει τη μεταφορά 10. εκ. ευρώ σε λογαριασμό ασφαλιστικής εταιρίας για διασφάλιση του εφ΄άπαξ του ίδιου και συναδέλφων του.

Ισχυρίζονται  στο ΔΕΣΦΑ ότι
1) οι αποδοχές δ/ντου και γεν. δ/ντου διαμορφώνονται με βάση την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση του ΔΕΣΦΑ.
2) η προαγωγή από δ/ντής σε γεν. δ/ντης ήταν αυτοδίκαια όταν ανέλαβε δ/νων σύμβουλος και πρόεδρος όπως ορίζει το καταστατικό και  ο οργανισμός της Εταιρίας.

Δεν αμφισβητείται η αυτοδίκαιη βαθμολογική προαγωγή αλλά η μισθολογική. Δηλ. δεν συνδέεται η βαθμολογική προαγωγή με τη μισθολογική. Επομένως παρατύπως εισέπραξε, αν εισέπραξε, τα 100.000 ευρώ.

ΟΔΔΗΧ:

Με  νυχτερινή και σε άσχετο νομοσχέδιο τροπολογία οι αμοιβές του γενικού δ/ντου και του μη υπάρχοντος αναπληρωτού αυξήθηκαν σε 8315 από 4631 ευρώ. Με την τροπολογία εξομοιώθηκαν οι αποδοχές τους με αυτές των ανώτατων δικαστικών (8315) αντί των γγ (4631 ευρώ).

ΔΕΔΔΗΕ:

Με αυτοερμηνεία Νόμου (εκμεταλλεύτηκαν το Νόμο για την απελευθέρωση των αποδοχών των επικεφαλής των ΔΕΚΟ) δύο στελέχη της ΔΕΔΔΗΕ αύξησαν τις αποδοχές τους κατά 20.000 και έλαβαν σημαντικό ποσό αναδρομικά.

Ανόητοι οι αυξήσεις και οι  αρπαχτές σας

- δεν αξιολογούνται δημοσιονομικά αλλά άπτονται θεμάτων ηθικής τάξης  σε μια εξαθλιωμένη κοινωνία.

- είναι ενδείξεις κατάχρησης και διαφθοράς της κρατικής εξουσίας.



Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home