Wednesday, April 19, 2017

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΗΜΕΡΑ

συνέχεια από εδώ

Αδίστακτος (έχει φυλακίσει τους αντιπάλους του και έχει εξαφανίσει πρώην συνεργάτες του (Γκιούλ, Νταβούτογλου),
αυταρχικός (έχει συγκεντρώσει όλη την εξουσία την οποία επιβάλει, θανατική ποινή, συνέχεια πολεμου της Συρίας),
και απρόβλεπτος  (δύο φορές άλλαξε τη στάση απέναντι στου Ρώσους πρώτα με την πτώση του μαχητικού αεροσκάφους και μετά τη διάσωσή του με τη συμβολή των Ρώσων κατά τη νύχτα του πραξικοπήματος. Σήμερα συνεργάζεται με τις ΗΠΑ για την ανατροπή του Άσαντ και η Τουρκία παραμένει μέλος του ΝΑΤΟ.  Ξεκίνησε ως εκσυγχρονιστής , φιλελεύθερος απέναντι στην ΕΕ , ανεκτικός σε θρησκευτικές μειονότητες με αναζήτηση ειρηνευτικών λύσεων στο κουρδικό ζήτημα.
Είναι δέσμιος κατασκευαστικών συμφερόντων (Πάρκο Γκενζί) και ο γιός συνδέεται με σκάνδαλο διαφθοράς.
Εξουδετερώνει μηχανισμούς ελέγχου (θεσμικά αντίβαρα) έχει φυλακίσει πάνω από 70.000 και έχει απολύσει πάνω από 130.000 υπάλληλους. Έχει φιμώσει και φυλακίσει κάθε ελεύθερη φωνή . Έχει φυλακίσει πάνω από 120 δημοσιογράφους και έχει κλείσει πάνω απο 170 μέσα ενημέρωσης.

Κέρδισε το δημοψήφισμα της 16/4/2017 για 18 συνταγματικές τροποποιήσεις. Το αποτέλεσμα αμφισβητείται.(2,5 εκ. ψηφοδέλτια ασφράγιστα).
  
Τουρκία: χώρα υποτελής στις ΗΠΑ με εθνοτικά και μειονοτικά προβλήματα.  Είναι μια μη ασφαλης χώρα. Έχει δεχτεί 267 τρομοκρατικά κτυπήματα , δεν εφαρμόζει κανόνες του διεθνούς δικαίου (δίκαιο της θάλασσας, σύμβαση Γενεύης για τους πρόσφυγες, Συνθήκη της Λωζάννης).    
Σήμερα μετασχηματίζεται σε ένα ιδιότυπο ισλαμικό κράτος. Εγκαταλείπει την πολιτική ενός κοσμικού και φιλοδυτικής κατεύθυνσης κράτους. Πρόκειται για ένα ολοκληρωτικό καθεστώς (εμείς και οι άλλοι, οι οικείοι και οι εχθροί).  

Η οικονομία της καταρρέει. Ο τουρισμός έχει μείωση 36%, η ανεργία ανέρχεται στο 25% και ο πληθωρισμός στο 12%.

Μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα κράτος κα παρακράτος έχουν μεταβληθεί σε απέραντο χαφιέδικο μηχανισμό. Οι μυστκές υπηρεσίες έχουν γιγαντωθεί. Όλοι είναι εναντίον όλων. Κανείς δεν ξέρει τι ξημερώνει και ο καθένας μπορεί να συλληφθεί κάποια στιγμή.

Δημιουργεί εντάσεις στο Αιγαίο , αμφισβητεί κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδος και της Κύπρου.

Βρίσκεται μπροστά σε δυσεπίλυτα προβλήματα όπως οι σχέσεις με ΕΕ, κουρδικό, συριακό, οικονομία.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home