Wednesday, May 24, 2017

ΕΝΤΕΚΑ (11) ΛΟΓΟΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΤΟΥ κ. ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ


1) Δεσμευόταν ότι δεν θα κοπούν οι συντάξεις. Έγιναν τότε περικοπές στις επικουρικές και στα εφάπαξ( παρά τα 2 δις. αποθέματα το ΤΠΔΥ) γίνονται και σήμερα μετά την περήφανη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης.

2) 2
2 περικοπές συντάξεων και επιδομάτων. Οι περισσότερες αφορούσαν φτωχούς δικαιούχους.

3) Εξαπατούσε εξαθλιωμένους συνταξιούχους στέλνοντάς τους ψεύτικες επιστολές δηλώνοντας ότι δεν θα κοπούν ξανά συντάξεις.

4) Μέχρι πρόσφατα διαβεβαίωνε ότι θα δοθούν αυξήσεις στις συντάξεις κατά το μισό του ποσοστού ανάπτυξης. Η ισχύς της διάταξης μετατέθηκε για το 2022.

5) Ανεστάλη η τιμαριθμική αναπροσαρμογή των αποδοχών από το 2002 μέχρι το χρόνο συνταξιοδότησης που θα έδινε μια μικρή αύξηση στις συντάξιμες αποδοχές (αμφισβητείται).

6) Το νομοθέτημα προέβλεπε προσαύξηση συντάξιμων αποδοχών με το δείκτη μεταβολής μισθών - πληθωρισμού της ΕΛΣΤΑΤ που δεν υπήρχε και δεν θα υπάρξει μέχρι το 2021.

7) Με τη σύνδεση των εισφορών με το εισόδημα εξοντώνει ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες.

8) Το νομοθέτημα ανατρέπει κάθε έννοIα ανταποδοτικότητας και αναλογικότητας, δεν είναι εφαρμόσιμο και εάν εφαρμοστεί θα φέρει λιγότερος πόρους στα ταμεία,
διακρίνεται από τις αδικίες, τις αστοχίες και τις ανεπάρκειές του. Το ΔΝΤ τον εγκαλεί να τροποποιήσει τα ποσοστά αναπλήρωσης που θίγουν ασφαλισμένους με πολλά έτη ασφάλισης. Προβλέπονται απώλειες μέχρι και 30% δηλ. περισσότερη δουλειά και περισσότερες εισφορές με μικρότερη σύνταξη.
 
9) Από το Μάιο του 2016 δεν έχει εκδοθεί καμία σύνταξη (170.000) , το «ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ» δίδεται 50 μήνες μετά (130.000) και τα «ΕΦ΄ΑΠΑΞ» έχουν σταματήσει αρχές 2015 (50.000).
Δέχτηκε περικοπή του εφ΄άπαξ > του 15% παρά το ότι το Ταμείο είχε και έχει πλεόνασμα 2,5 δισ. ευρώ μόνο και μόνο για να βελτιώσει τα πλεονάσματα που απαιτούν οι δανειστές.

10) Για όλα αυτά δέχτηκε την υποβάθμιση του σε ένα υπουργείο που με καμία αρμοδιότητα.

11) Υπηρετεί μια κυβέρνηση που έχει χρεοκοπήσει στη συνείδηση του Ελληνικού Λαού

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home