Sunday, June 18, 2017

«Much ado αbout nothing»

Προεκλογικές υπερβολές,

Αυταπάτες και ψευδαισθήσεις,

Ψευδεπίγραφο δημοψήφισμα,

Συνεχόμενα ψέματα:
ισοδύναμα, παράλληλο πρόγραμμα, αντίμετρα,

Πολιτικός αμοραλισμός (Ελληνικό, ΔΕΔΔΗΕ,
ΔΕΣΦΑ...ΟΔΔΗΧ, Πάρκο Φιλαδέλφειας, απλήρωτοι δημοσιογράφοι στην ΑΥΓΗ και στο ΚΟΚΚΙΝΟ και συγκρότηση απεργιακού μηχανισμού, ).

Εξόντωση αδυνάτων,

Κατασχέσεις,

Πολιτική σκληρής λιτότητας και αιματηρών πρωτογενών πλεονασμάτων (3,5% μέχρι του 2023, 2% μέχρι το 2060),

Περαιτέρω συρρίκνωση της οικονομίας (αύξηση ανεργίας, περιορισμός δημοσίων εσόδων, αδυναμία πληρωμών κ. άλ.),

Καμία δέσμευση η ρύθμιση (ελάφρυνση, παράταση) για το χρέος (για το οποίο επιβλήθηκαν ακραία προνομοθετημένα μέτρα: περικοπή συντάξεων, μείωση αφορολογήτου, κατάργηση ΕΚΑΣ κ. αλ. και για την ένταξη της Χώρας στο πρόγραμμα της ποσοτικής χαλάρωσης.
Το φιάσκο της ποσοτικής χαλάρωσης θα εμποδίσει ενδεχόμενα και την έξοδο της Χώρας στις αγορές.


Θεσμικές απρέπειες  και παραβίαση συνταγματικών αρχών για τη διάκριση των εξουσιών.

Σχεδίασαν, ψήφισαν και εφαρμόζουν ταπεινωτικές για τη Χώρα συμφωνίες και  δύο (2) μνημόνια, τα χειρότερα για κοινοβουλευτική Χώρα και το τέταρτο (4ο ) χωρίς χρηματοδότηση.

Και όλα αυτά για να έλθουν στην εξουσία άνθρωποι αδέξιοι να διαχειριστούν οποιαδήποτε ρήξη, να ελέγξουν τη διαφθορά, την φοροδιαφυγή - εισφοροδιαφυγή, το λαθρεμπόριο και να συγκρουστούν με συμφέροντα.
Δεν αντελήφθησαν ότι οι σκοποί  των αδίστακτων και αδιάλλακτων δανειστών ήταν η εξασφάλιση των συμφερόντων τους, η ταπείνωση της Χώρας, η ήττα της κυβέρνησης και η γελοιοποίηση του Πρωθυπουργού της για να μην υπάρξει ανάλογο εγχείρημα.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ

Η κατάρρευση με  θόρυβο και υπό την πίεση των εργαζομένων μπορεί να δημιουργήσει πολιτικές εξελίξεις (νέα κόμματα, αφύπνιση των κινημάτων άλλη δυναμική στην κοινωνία).

Επεδίωξαν και πέτυχαν με τις περικοπές μισθών και συντάξεων, την εργασιακή ανασφάλεια, την αποδόμηση της εργατικής νομοθεσίας την αποδυνάμωση των κοινωνικών αντιστάσεων.

67% των Ελλήνων δηλώνουν , ύστερα από δημοσκοπική έρευνα, ότι θα συμμετείχαν σε μια εξέγερση για να σαρώσουν αυτούς που οδήγησαν  τη Χώρα και τους πολίτες της σ΄ αυτήν την κατάσταση. 

Ακραία μέτρα μόνο και μόνο να εγκριθει η χορήγηση της δόσης.

"Πολύ κακό για το τίποτα".


Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home