Sunday, March 04, 2018

Η ΧΩΡΑ ΔΙΕΡΧΕΤΑΙ ΖΟΦΕΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΕΡΊΟΔΟ

που προσδιορίζεται από:

- σκάνδαλα και σκανδαλολογία (
pumpers τότε, τροχήλατες samsonite σήmερα) για να «σκεπαστούν» οι συνέπειες των μνημονίων και των μνημονιακών πολιτικών.

- η σκευωρία με την παραπομπή 10-δων αντιπάλων για το σκάνδαλο ΝΟΒΑΡΤΙΣ που όχι μονο παρεμποδίζει τη φυσική δικαιοσύνη αλλά και συσκοτίζει περισσότερο τις σκοτεινές, και υπόγειες διαδρομές του πολιτικού χρήματος.

- πολιτική όξυνση για να περιχαρακωθούν οι εκλογικές δυνάμεις κυρίως των μεγάλων κομμάτων,

- με ψευδολογίες όπως «ομαλή έξοδος χωρίς επιτήρηση» με περικοπή συντάξεων μείωση αφορολογήτου, ελαστικές σχέσεις εργασίας και στο δημόσιο με την κατάργηση του σταθερού ημερήσιου χρόνου εργασίας και υποσχεσιολογία όπως αύξηση κατώτερου μισθού κ. άλ.

- την ακατανόητη «μυστική διπλωματία» που οδηγεί σε κατάρρευση τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, σε αδιέξοδο το «κυπριακό» και την αξιοποίηση των υδρογονανθράκων και ένα θεός ξέρει που το "μακεδονικό".

- πολιτικό αμοραλισμό όταν πάμπλουτοι άνθρωποι  εισπράττουν παρατύπως  δημόσιο χρήμα που άλλοι επιστρέφουν και άλλοι όχι.

- την υποτιμητική για τη Χώρα εικόνα και την ελληνική κοιννωία με τις ουρές για το μέρισμα (1.300.000 συμπολίτες μας πάμπτωχοι και με κρατική επιβεβαίωση), την παραλαβή τροφίμων και ειδών νοικοκυριού και το ΚΕΑ των 150 ευρώ για 700.000 δικαιούχους περίπου.

- το υψηλό ποσοστό και την παρατεταμένη ανεργία που οδηγούν στην απαξίωση δεξιοτήτων, τον κοινωνικό αποκλεισμό.και ακραίες ανισότητες (στις πρώτες θέσεις των χωρών της ΕΕ μαζί με την Ισπανια, Βουλγαρία, Λιθουανία, ...).

- τη διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος και την αντιασφαλιστική πολιτική με θύματα συνταξιούχους και εργαζόμενουσ μισθωτούς και ελεύθερους επαγγελματίες (Ν. Κατρούγκαλου).

- την πολιτική μιας κυβέρνησης που υποδύεται την αριστερά, αμαυρώνει την ιστορία της και σφετερίζεται τους αγώνες και τις θυσίες της.

-


Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home